Quantcast
Επιμένει ο Τόμσεν: Απαιτούνται μέτρα 4,5% του ΑΕΠ - enikonomia.gr
share

Επιμένει ο Τόμσεν: Απαιτούνται μέτρα 4,5% του ΑΕΠ

δημοσιεύτηκε:

Για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αλλά και για το χρέος μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου ο Πολ Τόμσεν.

Όπως τόνισε «έγινε πολλή κουβέντα στο δημοσιονομικό. Η προσαρμογή της Ελλάδας από την αρχή είναι εντυπωσιακή, όπως και η προσπάθεια του ελληνικού λαού».

Το στέλεχος του ΔΝΤ υπογράμμισε πως «δεν ξέρουμε αν το 2015 υπήρξε μικρό πρωτογενές πλεόνασμα ή μικρό έλλειμμα αλλά το 2016 θα καταγραφεί πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ αν δε ληφθούν νέα μέτρα. Αυτό που λέμε είναι ότι χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις για να διατηρηθούν τα πλεονάσματα. Διαφορετικά θα πρέπει σε λίγους μήνες να ζητήσουμε νέα μέτρα».

Επανέλαβε ότι για να πιαστεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% χρειάζονται μέτρα 4,5% του ΑΕΠ, που ανέρχονται στα 8 δις ευρώ. «Αν ευρωπαίοι και Ελλάδα θέλουν να τηρήσουν αυτό το πρόγραμμα εμείς θα το αποδεχτούμε. Όμως θέλουμε να δούμε τα μέτρα».

Μιλώντας για το φορολογικό ο Πολ Τόμσεν υποστήριξε ότι ζητούν τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης για να σταματήσει η συνεχής αύξηση των φορολογικών συντελεστών στο «πάνω σκέλος».

«Η φοροδιαφυγή αυξάνεται και τα έσοδα μειώνονται λόγω του φορολογικού συστήματος. Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά: η Ελλάδα εξαιρεί το 50% των φορολογουμένων. Το αφορολόγητο είναι μεγαλύτερο από πολλές άλλες χώρες» πρόσθεσε ο Τόμσεν.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.