Quantcast
Επισιτισμός – Τουρισμός: Στα… κάγκελα οι εποχικά εργαζόμενοι – Τι ζητούν για το επίδομα ανεργίας - enikonomia.gr
share

Επισιτισμός – Τουρισμός: Στα… κάγκελα οι εποχικά εργαζόμενοι – Τι ζητούν για το επίδομα ανεργίας

δημοσιεύτηκε:

Στα… κάγκελα βρίσκονται οι εποχικά εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού για την… εξαίρεσή τους από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Επαναφέρουν δε το αίτημά τους να επανέλθει το επίδομα ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα, δηλ. στους 5 μήνες.

Αναφέρεται δε ότι τίθεται πρόβλημα επιβίωσης για σχεδόν 80.000 εποχικά εργαζόμενους, αλλά τίθεται και σοβαρό ζήτημα ενόψει της νέας σεζόν μιας και αναμένεται νέο κύμα αποχωρήσεων από τους εργαζόμενους του κλάδου και οι 50.000 κενές θέσεις εργασίας αναμένεται να εκτοξευθούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με μια ακατανόητη απόφαση η Κυβέρνηση δεν συμπεριλαμβάνει στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου μας μέσω του κλάδου μας μέσω της επαναφοράς του επιδόματος ανεργίας στα προ μνημονίων επίπεδα (5 μήνες).

Ουσιαστικά μας καταδικάζει στην φτώχεια και στην ανέχεια για άλλη μια χρονιά καθώς θα είμαστε πάλι χωρίς εισόδημα για 5 μήνες τουλάχιστον.

Τίθεται έτσι πρόβλημα επιβίωσης για σχεδόν 80.000 εποχικά εργαζόμενους, αλλά τίθεται και σοβαρό ζήτημα ενόψει της νέας σεζόν μιας και αναμένεται νέο κύμα αποχωρήσεων από τους εργαζόμενους του κλάδου και οι 50.000 κενές θέσεις εργασίας αναμένεται να εκτοξευθούν.

Η Ομοσπονδία μας δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα για την δικαίωση των αιτημάτων μας και στην συνεδρίαση της Διοίκησης στις 23/11/23 θα παρθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Όσο μας αφορά είμαστε πάντα υπέρ του διαλόγου όμως αυτή μας η στάση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία από την μεριά της Κυβέρνησης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.