Quantcast
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Οι επιχειρήσεις αποπλήρωσαν 897 εκατ. ευρώ μέσα στον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Οι επιχειρήσεις αποπλήρωσαν 897 εκατ. ευρώ μέσα στον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Η θετική απόδοση του προϋπολογισμού, βάσει του οποίου τα φορολογικά έσοδα στο επτάμηνο παρουσίασαν υπέρβαση κατά 5,1 δισ. ευρώ αποτελεί και «εφαλτήριο» για νέα μέτρα στήριξης ενόψει του δύσκολου χειμώνα. Σημαντικά ήταν όμως τον Ιούλιο και τα έσοδα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Η καλύτερη του αναμενομένου απόδοση του προϋπολογισμού και ειδικότερα της είσπραξης των φόρων αποδίδεται στην παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως το τέλος Φεβρουαρίου 2022, στην καλύτερη απόδοση των φόρων του προηγούμενου έτους που εισπράχθηκαν σε δόσεις έως και το τέλος Φεβρουαρίου 2022, στην καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους, καθώς και στην είσπραξη των τριών πρώτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ κατά τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Ειδικά για τον μήνα Ιούλιο, τα έσοδα ενισχύθηκαν από τη σημαντική είσπραξη της επιστρεπτέας προκαταβολής που ανήλθε σε περίπου 897 εκατ. ευρώ για τον εν λόγω μήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης υπογράμμισε πως η καλή πορεία των δημόσιων εσόδων, η οποία συνεχίζεται και τον μήνα Ιούλιο, είναι συνυφασμένη με την αντοχή που επιδεικνύει η ελληνική οικονομία στις τεράστιες εξωγενείς πιέσεις που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η μαζική επιστροφή του 1/3 σχεδόν της επιστρεπτέας προκαταβολής από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ως εναλλακτική η εξόφληση σε πάρα πολλές και χαμηλού επιτοκίου δόσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.