Quantcast
Επιστροφές φόρου: Σε ποιες περιπτώσεις οι ελεγκτές της εφορίας θα διενεργήσουν δεύτερο έλεγχο - enikonomia.gr
share

Επιστροφές φόρου: Σε ποιες περιπτώσεις οι ελεγκτές της εφορίας θα διενεργήσουν δεύτερο έλεγχο

δημοσιεύτηκε:

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δικαιούχων επιστροφής φόρου εισοδήματος,  οι ελεγκτές της εφορίας θα διενεργήσουν δεύτερο έλεγχο.

Αυτό αφορά τους φορολογούμενους που δικαιούνται  υψηλό ποσό επιστροφής  φόρου και εάν προκύψουν στοιχεία  για αυτούς τότε θα τους ζητηθούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επίσης διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται δε, πως έχουν λάβει ήδη την επιστροφή φόρου εισοδήματος που δικαιούνται από την Εφορία περισσότεροι από 310.348 φορολογούμενοι με πιστωτικό σημείωμα. Επίσης επισημαίνεται πως επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογουμένους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση.

Επιστροφές φόρου εισοδήματος: Σε ποιες περιπτώσεις  συμψηφίζονται

Οι επιστροφές φόρου εισοδήματος συμψηφίζονται στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογουμένους που δεν έχουν ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας και έχουν φορολογικές οφειλές. Επιπλέον μικρή καθυστέρηση θα υπάρξει για τους συμψηφισμούς που θα διεκπεραιώνονται από τις εφορίες και όχι  κεντρικά.
  • Επιστροφές φόρου εισοδήματος που υποβλήθηκαν μετά τις 30 Απριλίου και εφόσον υπάρχει υποχρέωση πληρωμής ΕΝΦΙΑ. Οφειλές από τον φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής από άλλους φόρους που υπάρχουν ή θα γεννηθούν μέχρι τις 31.7.2023, ώστε σε περίπτωση εξόφλησης του φόρου εισοδήματος μέσω του συμψηφισμού να χορηγείται η έκπτωση 3%.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.