Quantcast
Επιταγή ακρίβειας... «γιοκ»: Ο Σκυλακάκης βάζει τέλος στα σενάρια για ενίσχυση σε ευάλωτες ομάδες το Πάσχα - enikonomia.gr
share

Επιταγή ακρίβειας… «γιοκ»: Ο Σκυλακάκης βάζει τέλος στα σενάρια για ενίσχυση σε ευάλωτες ομάδες το Πάσχα

δημοσιεύτηκε:

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο καταβολής ενίσχυσης σε μορφή επιταγής ακρίβειας σε ευάλωτες ομάδες πολιτών το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης ρωτήθηκε σήμερα κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Open εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας ως Δώρο Πάσχα, όπως είχε γίνει τα Χριστούγεννα.

«Κανένα μέτρο δεν πρέπει να υπάρχει από την ώρα που έχουμε ανακοινώσει την ημερομηνία εκλογών » απάντησε ο κ. Σκυλακάκης και αναφέρθηκε και στις χθεσινές δηλώσεις που έκανε ο κ. Σταϊκούρας για την επιταγή ακρίβειας.

«Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι θα στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά μετά τις εκλογές. Το έχει πει αυτό και ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο προφανώς των δημοσιονομικών δυνατότητων που θα δημιουργηθούν σταδιακά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης και ξεκαθάρισε πως παραμονή εκλογών δεν θα δοθεί κάποιο άλλο επίδομα.

«Δεν είναι σωστό παραμονή εκλογών να δίνουμε την εντύπωση ότι χρησιμοποιούνται οι δημόσιοι πόροι για εκλογικούς λόγους »  είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως «δημοσιονομικό περιθώριο θα διαπιστώσουμε εάν υπάρχει τους επόμενους μήνες. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι το 2022 θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι είχαμε προϋπολογίσει στον προϋπολογισμό. Μπορώ να σα πως με ασφάλεια ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για πρωτογενές πλεόνασμα και το 2023. Αυτό μπορώ να το πω εκτός και εάν έχουμε έναν πολιτικό εκτροχιασμό ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Οι χθεσινές δηλώσεις του κ.  Σταϊκούρας για την επιταγή ακρίβειας

Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είχε αφήσει να εννοηθεί πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί κάποια επιταγή ακρίβειας στους ευάλωτους πολίτες.
«Ανάπτυξη, φορολογική συνείδηση και μείωση φοροδιαφυγής έφεραν περισσότερα φορολογικά έσοδα, άρα είναι καλύτερο το δημοσιονομικό αποτέλεσμα και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ένα τμήμα του»  είχε επισημαίνει αναφερόμενος στο εάν θα δοθεί επιταγή ακρίβειας.

«Θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες με το Πρωθυπουργό και ανάλογα με τις προτεραιότητες που θα θέσει, θα δούμε πώς θα το σχεδιάσουμε τις επόμενες εβδομάδες, μήνες και 4 έτη » σημείωσε και ξεκαθάρισε πως  «ό,τι είναι θα το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα » και επεσήμανε πως « μια κρίσιμη λέξη είναι να εξασφαλίζουμε τους πόρους με ασφάλεια. Με ασφάλεια δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος σε τακτά χρονικά διαστήματα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.