Quantcast
Επίθεση Σόιμπλε στον Τσίπρα και το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Επίθεση Σόιμπλε στον Τσίπρα και το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Απάντηση σε όσους «βλέπουν» πως το Βερολίνο και ο ESM πιέζουν για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μεταθέτοντας τις όποιες αποφάσεις για το χρέος μετά το τέλος του προγράμματος και σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι ανυποχώρητοι έδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, είπε χαρακτηριστικά «μην κατηγορείτε εμένα για τα δομικά προβλήματα στην Ελλάδα».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό, αλλά εξαπέλυσε επίθεση κατά του πολιτικού συστήματος υποστηρίζοντας πως δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του με ή χωρίς ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

“Η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας είναι εκείνη που φορτώνει το βάρος στους πιο αδύνατους” είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι “ο Αλέξης Τσίπρας δεν τήρησε αυτό που είχε πει πως θα φορολογήσει τους πιο πλούσιους”.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στους εφοπλιστές λέγοντας πως “ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε με την υπόσχεση να καταργήσει τα φορολογικά προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά δεν έγινε τίποτα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.