Quantcast
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Οι Αναθέτουσες Αρχές μπορούν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη πρακτικών καρτέλ - enikonomia.gr
share

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Οι Αναθέτουσες Αρχές μπορούν να βοηθήσουν στην αποκάλυψη πρακτικών καρτέλ

δημοσιεύτηκε:

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει την πανελλαδικής εμβέλειας επικοινωνιακή εκστρατεία προώθησης του θεσμού του whistleblowing (ανώνυμη παροχή πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος για θέματα ανταγωνισμού), με την δημιουργία ενός νέου βίντεο που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των Αναθετουσών Αρχών για θέματα νόθευσης διαγωνισμών και προσφορών.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, οι Αναθέτουσες Αρχές μπορούν να βοηθήσουν το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην αποκάλυψη πρακτικών καρτέλ (νόθευση διαγωνισμών) ώστε να προχωρήσουν τις έρευνες με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ωφελώντας άμεσα την ελληνική οικονομία, τους καταναλωτές και τους φορολογούμενους.

Μέσω του ειδικού συστήματος ανώνυμης πληροφόρησης, οι Αναθέτουσες Αρχές και άλλοι φορείς μπορούν να μοιραστούν πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με τις ακόλουθες πρακτικές ή/και συμπεριφορές διασφαλίζοντας απόλυτα την ανωνυμία τους.

Εάν μια Αναθέτουσα Αρχή ή φορέας έχει πληροφορίες για νόθευση διαγωνισμών και προσφορών όπως

– Υποβολή εικονικών προσφορών (Προσφορά-κάλυψη)

– Καταστολή προσφοράς

– Υποβολή προσφορών εκ περιτροπής

– Κατανομή αγορών

τότε ενημερώνει την Επιτροπή Ανταγωνισμού εντελώς ανώνυμα και με ασφάλεια στον σχετικό σύνδεσμο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2022 η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξέδωσε τον επικαιροποιημένο Οδηγό για τις Αναθέτουσες Αρχές ο οποίος είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα των δημοσιεύσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην σχετική ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ή στο κανάλι της επιτροπής στο Youtube.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.