Quantcast
Έρχεται δελτίο για καύσιμα και ενέργεια; - Τι απαντούν Οικονόμου και Σταϊκούρας - enikonomia.gr
share

Έρχεται δελτίο για καύσιμα και ενέργεια; – Τι απαντούν Οικονόμου και Σταϊκούρας

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν ενδέχεται να δοθούν δελτία στα καύσιμα και στην ενέργεια τον χειμώνα στην Ελλάδα καθώς στην Ευρώπη υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για το φυσικό αέριο ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα” απάντησε ο κ. Οικονόμου.  “Eπεξεργαζόμαστε όλα τα σενάρια ακόμη και τα πιο ακραία προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον ομαλό εφοδιασμό της αλυσίδας σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και την ενέργεια στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται τακτικές συσκέψεις της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων που έχει συσταθεί στο υπουργείο Ενέργειας. Πρόσφατα υπήρχε και μια ενημέρωση του Πρωθυπουργού από την Επιτροπή.  Λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και φροντίζουμε να μην έχουμε μεγάλα προβλήματα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της εφοδιαστικής  μας αλυσίδας “, συμπλήρωσε.

Τι είπε ο  κ. Σταϊκούρας για την ενεργειακή ασφάλεια

Για το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”.

To ζητούμενο είναι η ενεργειακή ασφάλεια. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να πλήξει περισσότερο ορισμένες χώρες. Αυτό θα έχει συνέπειες για όλες τις χώρες και για την Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταρτίζει και θα παρουσιάσει νέο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των δυσμενών σεναρίων. Και η χώρα μας λαμβάνει κατάλληλα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια  γνωρίζοντας ότι ο χειμώνας  μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Αυτό αφορά και στο υγροποιημένο φυσικό αέριο και τις λιγνιτικές μονάδες και τη χρήση περισσότερου ντίζελ”.

Επίσης μίλησε για την σύσκεψη που έγινε για την ενεργειακή ασφάλεια. “Η ελληνική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα – συμμετείχε και το οικονομικό επιτελείο-  είχε σύσκεψη και όπως  ανακοινώθηκε έχει κάνει αυτό που πρέπει να κάνει για να εξασφαλιστεί η επάρκεια στη χώρα μας στο δυσμενέστερο σενάριο με συνδυασμό πολλών μέτρων και παραγόντων.

Το κομμάτι των επιπτώσεων είναι κυρίως στο πεδίο του πληθωρισμού , δηλαδή στο πορτοφόλι του κάθε πολίτη  στην Ευρώπη” τόνισε και επεσήμανε πως “αυτό είναι μείωση στο υφιστάμενο διαθέσιμο εισόδημα το οποίο φρόντισε η ελληνική κυβέρνηση  να στηρίξει γενναία το προηγούμενο χρονικό διάστημα”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.