Quantcast
Έρχεται και το «καλάθι της ψαραγοράς»-Ποια προϊόντα θα μπουν και ποια είναι σε έλλειψη - enikonomia.gr
share

Έρχεται και το «καλάθι της ψαραγοράς»-Ποια προϊόντα θα μπουν και ποια είναι σε έλλειψη

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται και το « καλάθι της ψαραγοράς».

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ιχθυοπωλειών στη Βαρβάκειο αγορά, Βασίλης Σίμος στο Mega. Όπως είπε στο καλάθι μάλλον «θα μπει η κόκκινη γαρίδα, τα καλαμαράκια και ίσως και τα θράψαλα. Κοιτάζουμε να υπάρξει μια φόρμουλα για να μπορέσουμε να το κάνουμε ».

Παράλληλα επεσήμανε  πως επιθυμεί να γίνει αυτό την Καθαρά  Δευτέρα « για να μπορεί ο κόσμος να έρθει και να πάρει μια οικονομική τιμή στο προϊόν. Συζητήσαμε και χθες και με τον Γενικό Γραμματέα αλλά και με τον υπουργό  τον κ. Γεωργιάδη  ότι θέλουμε να το κάνουμε καλάθι για όλη την Σαρακοστή. Είναι οι ημέρες οι δικές μας και γιατί να μην κάνει ο κόσμος ένα οικονομικό τραπέζι. Εμείς πάντα βάζουμε πλάτη».

« Κοιτάζουμε  το δικό μας καλάθι να είναι λίγο πιο ευέλικτο από τα υπόλοιπα καλάθια. Εμείς έχουμε πάρα πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα γενικά και ειδικά αυτές τις ημέρες. Δηλαδή σε σχέση με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ είμαστε πολύ πιο χαμηλά και σε κατεψυγμένα προϊόντα και σε νωπά. Και στη Βαρβάκειο έχουμε πάρα πολύ καλές τιμές .Οι τιμές δεν έχουν ανέβει καθόλου σε σχέση με  πέρυσι» σημείωσε και μίλησε για τις φετινές τιμές στο χταπόδι και στο καλαμάρι αλλά και για περσινές .

« Δεν έχουν αυξηθεί οι τιμές » τόνισε και διευκρίνισε γιατί πέρυσι το χταπόδι κόστιζε 18 ευρώ με 19 ευρώ και φέτος 20 ευρώ  με 23 ευρώ και πως το καλαμάρι πωλούνταν  17  ευρώ με 18 ευρώ το 2022 και φέτος 20 ευρώ με 22  ευρώ. 

«Δεν έχουν αυξηθεί οι τιμές. Αναλόγως ποια ημέρα τα αγοράσαν οι καταναλωτές . Πέρυσι τα ντόπια χταπόδια σε μεγάλα μεγέθη πωλούνταν από 18 ευρώ έως και 24 ευρώ. Φέτος, από τη Δευτέρα που ξεκίνησε η εβδομάδα, τα χταπόδια τα πουλάμε από 13 ευρώ μέχρι 17 ευρώ. Μπορεί να αυξηθούν λίγο οι τιμές στα μεγαλύτερα μεγέθη τις τελευταίες ημέρες. Μιλάμε για τη Βαρβάκειο » τόνισε. 

Και συνέχισε λέγοντας πως « τα καλαμαράκια φέτος πωλούνται από 7 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 18 ευρώ. Οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως τα μεγέθη. Μπορούμε να πάρουμε για να κάνουμε ένα οικονομικό τραπέζι με μικρά καλαμαράκια και να πάμε 7 -10 ευρώ. Τα μύδια είναι φέτος είναι  λίγο σε έλλειψη. Αλλά πιστεύω πως αυτά θα πωλούνται φέτος από 4 ευρώ  μέχρι  8 ευρώ.

Τέλος ρωτήθηκε εάν υπάρχουν φέτος θαλασσινά προϊόντα ή εάν αυτά είναι σε έλλειψη. « Έχουμε προϊόντα φέτος. Ενδεικτικά η κόκκινη καρέτα πέρυσι πωλούνταν  από 13 ευρώ μέχρι και 16  ευρώ. Ωστόσο φέτος πωλείται  από 11 ευρώ  και 12 ευρώ   και φτάνει μέχρι  15  ευρώ . Δηλαδή είναι κάτω 1 με 2 ευρώ » τόνισε. 

Τσουχτερές οι τιμές φέτος στα θαλασσινά

Νωρίτερα το Mega παρουσίασε τον νέο τιμοκατάλογο με τα θαλασσινά .Αναλυτικά:

Χταπόδι

  • Πέρυσι πωλούνταν  18 ευρώ με 19 ευρώ
  • Φέτος πωλείται 20 ευρώ με 23 ευρώ

Καλαμάρι

  •  Το 2022 η τιμή του ήταν μεταξύ 17  ευρώ και 18 ευρώ
  • Και φέτος κόστος είναι 20 ευρώ με 22 ευρώ

Θράψαλα

  • Το 2022 κόστιζαν  8 ευρώ με 10 ευρώ
  • Και φέτος πωλούνται μεταξύ 11 ευρώ και 13 ευρώ

 

Γαριδάκι ελληνικό

  • Το 2022 πωλούνταν μεταξύ 3,50 ευρώ και 4 ευρώ
  • Και φέτος το κόστος τους ανέρχεται στα 7 ευρώ με  8 ευρώ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.