Quantcast
Έρχεται μετά την Πρωτοχρονιά το ψηφιακό πελατολόγιο - Τι είναι και ποιους θα αφορά - enikonomia.gr
share

Έρχεται μετά την Πρωτοχρονιά το ψηφιακό πελατολόγιο – Τι είναι και ποιους θα αφορά

δημοσιεύτηκε:

Από το 2024 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το ψηφιακό πελατολόγιο προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής. Το μέτρο αυτό αναμένεται να είναι υποχρεωτικό και θα αφορά συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόρους, διαγνωστικά κέντρα, γιατρούς, κλινικές και θεραπευτήρια, catering , κάμπινγκ, τουριστικές επιχειρήσεις και ιδιωτικά σχολεία.

Με αυτόν τον τρόπο επανέρχονται τα πρόσθετα βιβλία που τηρούσαν μέχρι το 2012 αυτές οι επαγγελματικές ομάδες.  Στο ψηφιακό το πελατολόγιο θα καταχωρίζεται ο αριθμός των πελατών κάθε επαγγελματία και θα συγκρίνεται με τον αριθμό των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών που θα εκδίδονται. Εάν όμως διαπιστωθεί  ότι σε μια επαγγελματική εγκατάσταση δηλώνεται περιορισμένος αριθμός πελατών, τότε θα γίνεται επιτόπιος έλεγχος.

Ψηφιακό πελατολόγιο: Πώς θα λειτουργεί

Το ψηφιακό πελατολόγιο θα είναι ένα λογιστικό πρόγραμμα το οποίο θα είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επαγγελματικής εγκατάστασης και το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένο με το Τaxis, προκειμένου να μην γίνεται τροποποίηση των δεδομένων.

Δηλαδή το ψηφιακό πελατολόγιο αυτών των ομάδων θα πρέπει να είναι διαθέσιμο στον έλεγχο και θα συγκρίνεται με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Σε μεταγενέστερο χρόνο όμως  το ψηφιακό πελατολόγιο θα διασυνδεθεί με το MyDATA και ο έλεγχος θα μπορεί να γίνεται και από το γραφείο του ελεγκτή.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.