Quantcast
Έρχεται νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» - enikonomia.gr
share

Έρχεται νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

δημοσιεύτηκε:

Ένα νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» με νέα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια προωθεί η κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Στόχος, να μειωθούν τόσο οι ατμοσφαιρικοί ρύποι όσο και η ενεργειακή φτώχεια που, σύμφωνα με στοιχεία, κυμαίνεται στο 30% στην ΕΕ.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση και στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, που έκανε λόγο για «ανεπάρκειες του τρέχοντος Προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”» και που τόνισε την ανάγκη «επιβολής νέων περιβαλλοντικών και κοινωνικών κριτηρίων επιλογής», ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι ήδη η κυβέρνηση επανεξετάζει το θέμα και σύντομα θα δώσει λύση.
«Στην πρώτη φάση το κριτήριό μας ήταν η ταχύτητα ώστε να προωθήσουμε άμεσα χρήματα ύψους 900 εκατ. ευρώ για να διαχυθούν γρήγορα πόροι τόσο στην αγορά όσο και στην κοινωνία που δοκιμάζονται από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. Στην επόμενη φάση και μέσα από διαβούλευση και σε συνεργασία με το ΤΕΕ θα συζητήσουμε και θα θέσουμε νέα κριτήρια με βάση μια συγκεκριμένη μεθοδολογία όπως είναι η ηλικία του κτιρίου, το ετήσιο εισόδημα αλλά και οι ακραίες καιρικές συνθήκες μιας περιφέρειας. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν και θα προωθήσουμε ένα νέο πρόγραμμα “εξοικονομώ” ώστε και τους ατμοσφαιρικούς ρύπους να μειώσουμε και από την άλλη nα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν χρήματα για τη χρήση ενέργειας», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.
«Η εφαρμογή του προγράμματος “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” έχει πολλαπλά οφέλη, περιβαλλοντικά, κοινωνικά οικονομικά. Πρέπει να δοθούν κίνητρα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων», ανέφερε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.