Quantcast
Έρχεται νέο voucher ύψους 300 ευρώ σε σχεδόν 35.000 δικαιούχους - Πότε θα καταβληθεί και ποιους θα αφορά - enikonomia.gr
share

Έρχεται νέο voucher ύψους 300 ευρώ σε σχεδόν 35.000 δικαιούχους – Πότε θα καταβληθεί και ποιους θα αφορά

δημοσιεύτηκε:

Από τον  Σεπτέμβρη του 2024 αναμένεται να χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας , Θρησκευμάτων και Αθλητισμού το νέο voucher, το λεγόμενο “sports pass” ύψους 300 ευρώ σε μαθητές Α Γυμνασίου της χώρας, ωστόσο η χορήγηση θα γίνει υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για να δοθεί το επίδομα αυτό στους μαθητές είναι να συμμετάσχουν στην άθληση σε σωματεία της περιοχής τους, αλλά και η οικογένεια τους να έχει πολύ χαμηλό εισόδημα. Το μέτρο αυτό εκτιμάται πως θα αφορά σχεδόν 35.000 μαθητές της Α’ Γυμνασίου ολόκληρης  της χώρας, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινίσεις για τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του sports pass.

O νέος σχολικός κανονισμός

Ο νέος Σχολικός Κανονισμός Λειτουργίας θα εφαρμοστεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο στα σχολεία. Δηλαδή οι γονείς των παιδιών θα πρέπει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς να συναινέσουν και να υπογράψουν ένα πλαίσιο που θα ορίζει αναλυτικά τους κανόνες συμπεριφοράς και συνεπειών για κάθε παράπτωμα στο οποίο τυχόν υποπέσουν μαθητές. Σημειώνεται ότι ο Κανονισμός αυτός θα εφαρμόζεται στο σχολείο κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του, αλλά και σε όλες τις δράσεις, πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές/ επισκέψεις/ μετακινήσεις τις οποίες διοργανώνει το σχολείο, με σαφείς κανόνες συμπεριφοράς και συνεπειών για κάθε παράπτωμα. Θα κοινοποιείται σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες και μαθητές, ώστε από πριν όλοι να γνωρίζουν τους κανόνες, τις υποχρεώσεις και τις συνέπειες και οι γονείς με την εγγραφή των παιδιών σε οποιαδήποτε σχολική βαθμίδα υπογράφουν ότι έλαβαν γνώση και βεβαιώνουν τη δέσμευση του παιδιού τους και τη δική τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.