Quantcast
Έρχεται το "Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων" - enikonomia.gr
share

Έρχεται το “Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων”

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνήθηκε από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να υλοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και 2ης ευκαιρίας επιχειρηματιών».

Το παραπάνω προέκυψε ύστερα από την συνάντηση που είχε ο επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς με τον Περιφερειάρχη,Κώστα Μπακογιάννη και με τους Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Ευθύμιο Καραΐσκο και Ανάπτυξης Καινοτομίας και Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων, Δημήτριο Κυρίτση για το θέμα αυτό στη Λαμία.

Επισημαίνεται ότι, στο πρόγραμμα (COSME) θα συμμετέχουν 15 οργανισμοί δημόσιοι και ιδιωτικοί από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία και Ελλάδα), θα χρηματοδοτείται απευθείας από την Ε.Ε. (EASME) και θα έχει τριετή χρονική διάρκεια (Δεκέμβριος 2016 – Δεκέμβριος 2019).

Από την Ελλάδα συμμετέχουν το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ως εθνικός συντονιστής και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με τον αρχικό Σχεδιασμό, στην Ελλάδα, το πιλοτικό πρόγραμμα θα υποστηρίξει, δωρεάν 875 επιχειρήσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και το Ηράκλειο Κρήτης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με την σχεδιαζόμενη συνεργασία μεταξύ του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η υλοποίηση θα επεκταθεί σε 70 περίπου επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Περιφέρεια, η οποία θα αναλάβει την σχετική επιπλέον δαπάνη των εξόδων για την επέκταση της δράσης αυτή.

Η ένταξη των επιχειρήσεων αυτών, θα γίνει σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, και με την υποβολή μιας αίτησης εκ μέρους τους, οι δε υπηρεσίες που θα τους παρέχονται θα είναι εντελώς δωρεάν.

Συγκεκριμένα το Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης στην Ελλάδα:

Θα παρέχει εξατομικευμένη και με εμπιστευτικότητα υποστήριξη σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ώστε να:

– Αποφεύγεται η πτώχευση – το κλείσιμο της επιχείρησης

– Διασφαλίζεται το κλείσιμο με τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο εφόσον αυτή είναι η μόνη επιλογή

– Οδηγεί τις επιχειρήσεις σε τροχιά ανάπτυξης καθιστώντας τες βιώσιμες

-Θα επιχειρήσει να αλλάξει την γενική άποψη για την αποτυχία, την πτώχευση και το κοινωνικό στίγμα που επιφέρουν στον επιχειρηματία

– Στοχεύει στην δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων με έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα

Ειδικότερα η υποστήριξη των επιχειρήσεων χωρίζεται σε δύο στάδια:

Στο πρώτο στάδιο (διάγνωση) γίνεται μια αναλυτική αποτύπωση της κατάστασης της επιχείρησης και των αιτίων που την οδήγησαν σε κρίση.

-Στο δεύτερο στάδιο (θεραπεία) παρέχονται πρακτικές συμβουλές για τις ενέργειες που μπορούν να ακολουθήσουν προκειμένου να επιβιώσει. Εάν κριθεί απαραίτητο μπορεί να ανατεθεί η επιχείρηση σε Εθελοντή – Μέντορα με σχετική εμπειρία και εξειδίκευση αναφορικά με το πρόβλημα της επιχείρησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.