Quantcast
Έρχονται 6 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 59.000 ανέργους - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Έρχονται 6 νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 59.000 ανέργους – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Έξι νέα προγράμματα που θα δώσουν ανάσα σε περισσότερους από 59.000 ανέργους τρέχουν ήδη και αναμένονται να ξεκινήσουν τους πέντε πρώτους μήνες του 2018 από τον ΟΑΕΔ, όπως είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, μέχρι την Τετάρτη (27 Δεκεμβρίου) στις 12 το μεσημέρι θα είναι ανοιχτή η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης οκτάμηνης διάρκειας, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της κοινωφελούς εργασίας σε 34 δήμους με υψηλή ανεργία. Το πρώτο τρίμηνο του 2018 αναμένονται 3 επιπλέον προγράμματα:

-Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης ανέργων σε θέση μισθωτής εργασίας από αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις νέων για 20.000 ωφελούμενους.

-Πρόγραμμα για 2.500 ωφελούμενους ανέργους με επιδότηση μέχρι 20.000 ευρώ για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρηση , καθώς και μια πιλοτική δράση που θα συνδυάζει κατάρτιση για απασχόληση 4.500 νέων ανέργων ηλικίας έως 29 ετών.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας στην ΕΡΤ1, “τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου αναμένεται και ένα νέο στοχευμένο πρόγραμμα για 1000 απόφοιτους Πληροφορικής και Μαθηματικών Σχολών”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.