Quantcast
Έρχονται από το φθινόπωρο τα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Ανακυκλώνω Συσκευές» -Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Έρχονται από το φθινόπωρο τα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Ανακυκλώνω Συσκευές» -Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

 Έρχεται από το φθινόπωρο «Εξοικονομώ» και «Ανακυκλώνω Συσκευές» για τις επιχειρήσεις.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, “από το ερχόμενο φθινόπωρο ξεκινά μια σειρά δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με 450 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά θα κινητοποιηθούν κεφάλαια πάνω από 900 εκατ. ευρώ. Από αυτά θα διατεθούν 100 εκατ. ευρώ σε τουριστικές επιχειρήσεις και 100 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα – λιανεμπόριο (καταστήματα, γραφεία κ.τ.λ.), για ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ενεργειακής ανακαίνισης”.

“Επίσης, 160 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν στον δευτερογενή τομέα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και μπαταριών και 90 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις για αντικατάσταση εξοπλισμού ψύξης, θέρμανσης και κλιματισμού”, πρόσθεσε.

 Ο αριθμός των αιτήσεων  για το «Εξοικονομώ 2021» και το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»

Επίσης μίλησε και για τα προγράμματα «Εξοικονομώ 2021» και «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». ” Έχει ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών «Εξοικονομώ 2021», στο οποίο η συμμετοχή των πολιτών ήταν εντυπωσιακή, καθώς το σύνολο των αιτήσεων έφτασε τις 87.578. Η κυβέρνησή μας για πρώτη φορά έκανε ξεχωριστό προϋπολογισμό ύψους 100 εκατ. ευρώ, με προτεραιότητα στις πολύτεκνες και στις μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και σε αυτές που έχουν άτομο με αναπηρία. Άλλη μια παρέμβαση είναι το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», για το οποίο έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 910.000 αιτήσεις “σημείωσε ο κ.Σκρέκας.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.