Quantcast
Έρχονται δημόσιο "κομάντο" από τον ιδιωτικό τομέα - Όλες οι λεπτομέρειες-ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έρχονται δημόσιο “κομάντο” από τον ιδιωτικό τομέα – Όλες οι λεπτομέρειες-ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Θα προσληφθούν λιγότεροι από 100 κομάντο στο Δημόσιο για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών προκλήσεων που φέρνει το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ
Όπως είπε, έχουμε μια διάταξη” με την οποία δημιουργούμε μια ομάδα- ένα pool που θα έλεγαν οι Αγγλοσάξονες, από εργαζομένους που θα φέρουμε από τον ιδιωτικό τομέα προσωρινά, που θα τους μετακινούμε. Δεν θα τους έχουμε στην Κεντρική Υπηρεσία. Πρόκειται για τους ‘κομάντο’ που θα πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία, όπου βλέπουμε ότι έχουμε αυξημένες ανάγκες που θέλουν προσωπικό”, συμπλήρωσε.
Και εξήγησε γιατί δεν μπορούν να είναι μόνιμες αυτές οι προσλήψεις. “Το Ταμείο είναι μια απότομη προσθήκη διαδικασιών, προκηρύξεων, ελέγχων, εργασιών η οποία μετά θα φύγει. Συνεπώς θα ήταν παράλογο να κάνουμε μόνιμες προσλήψεις που θα θέλαν και 1, 5 χρόνο για να ολοκληρωθούν. Παίρνουμε λοιπόν ανθρώπους που θα κάτσουν 1, 2, 3 χρόνια σαν κομάντος πηγαίνοντας από υπηρεσία σε υπηρεσία, όπου έχουμε ανάγκες. Όχι πολλούς λιγότερο από 100 θα πάρουμε. Δεν χρειαζόμαστε πολλούς για να κάνουμε τη δουλειά”.
Επεσήμανε ότι οι εν λόγω κομάντος απαγορεύεται να ζητήσουν μονιμοποίηση από το Δημόσιο και επανέλαβε ότι “η ίδια η υπηρεσία που έχουμε, δική μου σκέψη ήταν αυτή… έχει ημερομηνία λήξεως. Υπάρχει ημερομηνία λήξεως το Μάρτιο του ’27 για να είμαστε ξεκαθαρισμένοι και όλοι να ξέρουν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, το μεγάλο κομμάτι που αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις και γίνονται μέσω των δανείων δεν θα έχει καθόλου γραφειοκρατία. Είναι έτσι φτιαγμένο το συγκεκριμένο ώστε μέσα σε μερικές εβδομάδες να εγκρίνεται η επένδυση απλώς και μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του τραπεζικού φορέα” που χρηματοδοτεί, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τις προκηρύξεις
Επίσης προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν διατάξεις στη Βουλή για τις προκηρύξεις. Όπως είπε: “Θα καταθέσουμε σήμερα ή αύριο κάποιες διατάξεις στην Βουλή που συνεργαστήκαμε μαζί με το Ελεγκτικό Συνέδριο, με τις οποίες τι κάνουμε; Λέμε ότι οι προκηρύξεις σημαντικών έργων του Ταμείου Ανάκαμψης μπορούν να ελεγχθούν δικαστικά πριν την δημοσίευση τους, έτσι ώστε να υπάρχει νομική ασφάλεια και να μην μπορείς να ακυρώσεις τον διαγωνισμό βρίσκοντας μια λεπτομέρεια στην προκήρυξη”.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.