Quantcast
Εξετάζονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων - Όλα όσα είπε ο Σκρέκας - enikonomia.gr
share

Εξετάζονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων – Όλα όσα είπε ο Σκρέκας

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων πέραν των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, άφησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«1.250.000 επιχειρήσεις  με παροχή ισχύος μικρότερο των 35 kw είναι η ραχοκοκαλιά αυτή τη στιγμή της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε με έμφαση ο κ.Σκρέκας και πρόσθεσε πως «εστιατόρια με παροχή ισχύος μικρότερη των 35 kw, εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, ψιλικά, περίπτερα επιδοτούνται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να  απορροφήσουμε το 89% συγκεκριμένα για το Σεπτέμβριο της αύξησης. Έχουμε δεσμευθεί ότι σε αυτή τη κατηγορία για όσο διαρκεί η κρίση θα επιδοτούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να απορροφούμε τουλάχιστον το 80% της ανατίμησης, της αύξησης. Για τον Σεπτέμβριο απορροφούμε το 89%». «Για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκεί επιδοτούμε με έναν τρόπο που απορροφούμε το 50 έως 55% της αύξησης. Από εκεί και πέρα έχουμε εξαντλήσει τη δυνατότητα να στηρίξουμε και αυτούς τους κλάδους » τόνισε.

Εν συνεχεία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους μια μεσαία ή μεγαλύτερη επιχείρηση αυξάνει την τιμή σε ένα προϊόν. Όπως είπε, οι λόγοι αυτοί είναι εξής:

  • «Πρώτον: Η δομή του κόστους της υπηρεσίας που προσφέρει ή του προϊόντος που προσφέρει εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες όπως είναι η αύξηση στις πρώτες ύλες ή αύξηση στα αγροτικά προϊόντα  κλπ. Ένα μικρό κομμάτι μπορεί να είναι ενεργειακό κόστος.
  • Δεύτερον: ένα κομμάτι της αύξησης συμψηφίζεται, ουσιαστικά εκπίπτει από τη φορολογία εισοδήματος».

Εξετάζονται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων -Ποιες αφορά

Τέλος αποκάλυψε ότι εξετάζονται να βρεθούν και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την οικονομική στήριξη συγκεκριμένων κατηγορών επιχειρήσεων πέραν των επιδοτήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος. «Εξετάζουμε και άλλους τρόπους και να βρούμε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηρίξουμε ακριβώς αυτές τις μεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις από τις πολύ αυξημένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και φυσικού αερίου. Συζητάμε, διερευνούμε με το υπουργείο Οικονομικών πέρα από τη επιδότηση που περνάμε μέσα στους λογαριασμούς ρεύματος τη δυνατότητα να βρούμε και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να τους στηρίξουμε για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κρίση» τόνισε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.