Quantcast
Έρχονται νέες αυξήσεις τιμών στα βασικά αγαθά - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έρχονται νέες αυξήσεις τιμών στα βασικά αγαθά – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών τους επόμενους μήνες. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, καταγράφονται αυξήσεις στις τιμές των ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών, δηλαδή στα όσπρια, στα ζυμαρικά και τη ζάχαρη κ.λπ. Οι αυξήσεις αυτές αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω ιδίως το 2022 και αυτό θα ισχύσει και για άλλες κατηγορίες προϊόντων που μέχρι στιγμής δεν είχαν περάσει αυξήσεις στα ρα΄φια.
Πάντως πηγές της αγοράς αναφέρουν στον ΑΝΤ1 ότι ο πληθωρισμός της χώρας θα υπερβεί το 6% τον Ιανουάριο κινούμενος με περαιτέρω ανοδικές τάσεις.

Μάλιστα μέλος στην διοίκηση εταιρείας οσπρίων και ρυζιών, Πιτσιόρλας επισημαίνει στον ΑΝΤ1 ότι ήδη στα όσπρια και στο ρύζι έχουν λάβει αυξήσεις οι οποίες ανέρχονται μεσοσταθμικά στα επίπεδα του 4% με 5% καλύπτοντας μόνο ένα μικρό μέρος του συνολικού λειτουργικού και παραγωγικού κόστους ήτοι του 50% του συνολικού κόστους που απορρέει από την ενέργεια.

Οι αυξήσεις με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Αυξήσεις οι οποίες μεσοσταθμικά ανέρχονται σε 2,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφονται στις τιμές πώλησης βασικών καταναλωτικών αγαθών. Οι ανατιμήσεις στην αγορά γίνονται επειδή αυξάνονται οι τιμές στην ενέργεια.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.