Quantcast
Έρευνα INE-ΓΣΕΕ: Εύθραυστη οικονομία χωρίς δυναμική το 2017 - enikonomia.gr
share

Έρευνα INE-ΓΣΕΕ: Εύθραυστη οικονομία χωρίς δυναμική το 2017

δημοσιεύτηκε:

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Εύθραυστη οικονομία χωρίς δυναμική διαβλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και απασχόληση το 2017.

Από την έκθεση, που παρουσιάζει κατά αποκλειστικότητα το Real.gr, προκύπτει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ προβλέπεται μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται για την κατάσταση των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικά. Χαρακτηριστικότερο ίσως εξ αυτών ότι η μακροχρόνια ανεργία συνεχίζει να κινείται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%, ενώ το 68,9% των εργαζομένων με μερική απασχόληση δηλώνει ότι ο λόγος για τον οποίο ασχολείται με αυτή τη μορφή εργασίας είναι ότι δεν μπορούσε να βρει πλήρη απασχόληση.

Τα στοιχεία της έκθεσης βασίζονται στα τρία πρώτα τρίμηνα του 2016 και σύμφωνα με τις πληροφορίες το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ θα καταθέσει συμπληρωματική έκθεση, το αμέσως επόμενο διάστημα, στο οποίο θα περιλαμβάνονται και τα συμπεράσματα από το τέταρτο τρίμηνο.

«Με δεδομένη την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση η μείωση του πιστωτικού ρίσκου της χώρας, και συνεπώς του κόστους δανεισμού, όπως και η πιθανότητα εξόδου της χώρας για δανεισμό στις αγορές, είναι μικρή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκθεση.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

Πηγή: Real.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.