Quantcast
Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ επισκέφθηκε στο Ηράκλειο η Κρέτσου - enikonomia.gr
share

Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ επισκέφθηκε στο Ηράκλειο η Κρέτσου

δημοσιεύτηκε:

Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ επισκέφθηκε σήμερα στο Νόμο Ηρακλείου η Επίτροπος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Η κα Κρέτσου επισκέφθηκε το 13ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το Βενιζέλειο νοσοκομείο, την ιστορική “βίλα Αριάδνη¨, και τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δηλώνοντας ότι οι χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κρήτη για έργα και υποδομές υψηλής ποιότητας επενδύθηκαν πολύ συνετά χάρις στη συνεργασία της Περιφέρειας και ευρύτερα της Αυτοδιοίκησης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης της ήταν το 13ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ με 1,5 εκ. ευρώ.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Βενιζέλειο νοσοκομείο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ για την νέα πτέρυγα με 20 εκ. ευρώ, ενώ πρόσθετα κονδύλια επενδύθηκαν σε ιατρικό-τεχνικό εξοπλισμό ενώ επισκέφθηκε και την νέα μονάδα πρόωρων που επίσης χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια ΕΣΠΑ.

“Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υψηλής ποιότητας, για όλη την Κρήτη. Σε αυτό το έργο έχουν επενδυθεί 20 εκ. ευρώ σε υποδομές προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού της Κρήτης, ενώ επενδύσαμε και σε ιατρικό εξοπλισμό” ανέφερε η Επίτροπος .

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη “Βίλα Αριάδνη” όπου η Επίτροπος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης ξεναγήθηκαν σ αυτήν καθώς κονδύλια ύψους 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ χρηματοδοτούν έργα συντήρησης και ανάδειξης περιφερειακών μνημείων της Κνωσού.

Τέλος, η κ. Κρέτσου επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, εκφράζοντας τον θαυμασμό της για τον Μινωικό Πολιτισμό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.