Quantcast
ΕΡΓΑΝΗ: Παράταση για την υποβολή των εντύπων Ε4 και Ε11 - Ποιους αφορούν - enikonomia.gr
share

ΕΡΓΑΝΗ: Παράταση για την υποβολή των εντύπων Ε4 και Ε11 – Ποιους αφορούν

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δήλωσης για το έντυπο  Ε4 “Τροποποιητικού αποδοχών” και για το έντυπο  Ε11 “Γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας” όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΕΡΓΑΝΗ, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών που εξυπηρετούνται από τα λογιστικά γραφεία της χώρας αυτό το διάστημα  και προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών που συνδέονται με τις υποχρεώσεις των εργοδοτών στο Πληροφοριακό Σύστημα  ΕΡΓΑΝΗ, δίδεται παράταση υποβολής του εντύπου Ε4 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ καθώς και του εντύπου Ε11 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΤΗΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, έως και τη Δευτέρα 15.5.2023 » σημειώνει η ΕΡΓΑΝΗ σε ανακοίνωσή της.

Το αίτημα  της ΠΟΦΕΕ προς το υπουργείο Εργασίας και  Κοινωνικών Υποθέσεων για παράταση εντύπων Ε4 και Ε11

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η ΠΟΦΕΕ  είχε υποβάλει αίτημα για μεταφορά προθεσμιών τροποποιητικού πίνακα αποδοχών Ε4  αλλά και του εντύπου Ε11 των ετήσιων αδειών για το έτος 2022 με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή  Χατζηδάκη και τη Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη.

« Όπως γνωρίζετε, με την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου 2023, δημιουργείται η απαίτηση υποβολής τροποποιητικού πίνακα αποδοχών, η οποία θα πρέπει να γίνει εντός 15 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία τροποποίησης του. Η συγκεκριμένη διαδικασία έχει δημιουργήσει υπερβολικά μεγάλο πρόσθετο όγκο εργασίας στα λογιστικά γραφεία, διότι συμπίπτει χρονικά με το Πάσχα, καθώς και την υποβολή πολλών δηλωτικών υποχρεώσεων, όπως η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων, μισθοδοσία Δώρου Πάσχα, κ.ά. Για τον λόγο αυτό, θεωρούμε απαραίτητη την παράταση της υποβολής τροποποιητικού πίνακα αποδοχών, μέχρι τις 30/6/2023.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά στο έντυπο Ε11, με το οποίο υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι 30/04/2023 στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας για το ημερολογιακό έτος 2022, και λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη διευκόλυνσης των επιχειρήσεων να εκπληρώσουν τη δηλωτική αυτή υποχρέωση, θεωρούμε αναγκαία την μεταφορά της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας έως τις 30/06/2023 »  είχε επισημάνει η Ομοσπονδία.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.