Quantcast
Εργασιακό νομοσχέδιο: Κάλεσμα σε απεργία από τους λογιστές - Τι ζητούν - enikonomia.gr
share

Εργασιακό νομοσχέδιο: Κάλεσμα σε απεργία από τους λογιστές – Τι ζητούν

δημοσιεύτηκε:

Κάλεσμα σε απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου κατά του εργασιακού νομοσχεδίου απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ). «ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας!» τονίζει σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία.

Τη στιγμή που ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες, πιστή στην πολιτική που τα θυσιάζει όλα -ακόμα και την ανθρώπινη ζωή-για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, ετοιμάζεται να βάλει ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της εκμετάλλευσής μας κατ’ εντολή των εργοδοτών.

Το νομοσχέδιο ανάμεσα σε άλλα προβλέπει:

• Εργασία 13 ώρες τη μέρα, 78ώρες την εβδομάδα μέσω της λεγόμενης «παράλληλης απασχόλησης».
• Συμβάσεις «μηδενικών ωρών» και «κατά παραγγελία» που σημαίνει ο εργοδότης θα έχει τον εργαζόμενο διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, θα τον ξεζουμίζει για όσο της είναι αναγκαίος και μετά θα τον πετάει ξανά στα αζήτητα.
• Δοκιμαστικό χρόνο ακόμα και στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανοίγοντας την πόρτα για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στις απολύσεις μέχρι και των εγκύων.
• Την φυλάκιση και μεγάλα πρόστιμα σε όσους περιφρουρούν το δικαίωμα της απεργίας απέναντι στην οργανωμένη απεργοσπασία εργοδοτών και κράτους.
• Αυξάνει τους κλάδους που δεν είναι υποχρεωτική η Κυριακάτικη αργία
• Βάζει εμπόδια στους ήδη ελάχιστους ελέγχους αφού δίνεται η δυνατότητα οι υπερωρίες δεν θα μην προδηλώνονται.

Έτσι εξασφαλίζουν οι εργοδότες τα υπερκέρδη τους. Από το ξεζούμισμά μας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη δουλειά ήλιο με ήλιο, την έλλειψη συλλογικών συμβάσεων. Αυτά άλλωστε προβλέπουν οι «βέλτιστες» ευρωπαϊκές πρακτικές και οδηγίες! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο!

Δίνουμε, αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο που περνάει αλυσίδες στη ζωή μας. Οι γνωστές ξεπουλημένες ηγεσίες κωφεύουν στα καλέσματα των συνδικάτων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ εδώ και εβδομάδες. Τους καλούμε να αποδεχτούν έστω και τώρα την πρόταση για προκήρυξη απεργίας.

Απεργούμε μαζικά στις 21 Σεπτεμβρίου. Καλούμε κάθε σωματείο και επιτροπή αγώνα του κλάδου σε κάθε περιοχή και χώρο δουλειάς να μπει στη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης του αγώνα » σημειώνει η Ομοσπονδία.

« Υπερασπίζουμε μαχητικά το δίκιο μας και απαιτούμε:

– Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης
– Σταθερή και μόνιμη εργασία. Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προβλέπει 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, αυξήσεις στους μισθούς, προστασία της μητρότητας, σύγχρονα δικαιώματα.
– Προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.
– Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς.
– Να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Να μην ξεχαστεί αυτό το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 15 δολοφονημένους και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. Ε.Ε. – κυβέρνηση – δήμαρχοι και περιφερειάρχες –επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την ευθύνη.

Δε θα συμβιβαστούμε με αυτή την «κανονικότητα» που μας ετοιμάζουν!

Απέναντι στο κράτος που αποδεικνύεται ανίκανο για τη προστασία της ανθρώπινης ζωής, την στοιχειώδη πολιτική προστασία από πλημμύρες-φωτιές και τρομερά ικανό να ξεσπιτώνει, να καταστέλλει, να μας βουλιάζει στην ακρίβεια, να μας μπλέκει σε πολέμους ιμπεριαλιστών, απαντάμε:

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Παράλληλα με τον αγώνα για να μην περάσει το νομοσχέδιο δυναμώνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη:

– Συμμετέχουμε στην νέα αποστολή εθελοντών στην Καρδίτσα για βοήθεια στους πληγέντες την Κυριακή 17.9
– Συνεχίζουμε την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 » προσθέτει σε ανακοίνωση της.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.