Quantcast
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος και επισήμως το πέναλτι του 30% - Τι θα ισχύσει - enikonomia.gr
share

Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Τέλος και επισήμως το πέναλτι του 30% – Τι θα ισχύσει

δημοσιεύτηκε:

Νέες διευκρινίσεις για το “πέναλτι “των εργαζόμενων συνταξιούχων έδωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας,  Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Θα καταργηθεί η περικοπή του 30% στη σύνταξη, θα είναι μηδέν. Τις λεπτομέρειες της εφαρμογής της εφάπαξ εισφοράς υπέρ ΕΦΚΑ στο επιπλέον εισόδημα θα τις δούμε » επεσήμανε και εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο δεν γίνονται τώρα ανακοινώσεις για το θέμα αυτό.

«Τις  λεπτομέρειες θα τις δούμε στην νομοθετική ρύθμιση.Υπάρχουν οριακές περιπτώσεις κάποιων συνταξιούχων ειδικών κατηγοριών….είναι ένας πολύ ο αριθμός αυτός που παίρνει πολύ μεγάλο μισθό.

Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκεκριμένη κατηγορία συνταξιούχων μπορεί να είναι σύμβουλοι σε επιχειρήσεις  -και αυτοί δεν πρέπει να πληρώσουν παραπάνω  από ό,τι χάνουν από τη  σύνταξη. Άρα πρέπει να προβλεφθεί στον τρόπο με τον οποίο θα το φτιάξουμε, αυτός ο οποίος πλήρωνε ένα Α ποσό θα έχει ένα κόφτη εκεί και δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Αυτά ρυθμίζουμε, αυτά υπολογίζουμε . Θα το κάνουμε νόμο και θα το φέρουμε στην Βουλή » συμπλήρωσε

Η περικοπή του 30% στη σύνταξη θα αντικατασταθεί από μία εισφορά περίπου του 10% ;

Επίσης ρωτήθηκε εάν η περικοπή του 30% στη σύνταξη θα αντικατασταθεί από μία εισφορά περίπου του 10%. «Ο στόχος του υπουργείου  Εργασίας είναι να φέρει τον πρώτο νόμο για δημόσια διαβούλευση, ίσως και την επόμενη εβδομάδα. Αν όχι στην επόμενη εβδομάδα στην μεθεπόμενη εβδομάδα. Θα ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση και λογικά ψηφιστεί στις αρχές Σεπτεμβρίου » απάντησε και ανέφερε ενδεικτικά ένα παράδειγμα για τον τρόπο που θα εφαρμοστεί αυτή η εισφορά.

Ένας καλλιτέχνης  αντί να πληρώνει το 30% της σύνταξης του, επειδή έκανε ένα ημερομίσθιο το μήνα θα δώσει ένα μικρό ποσό περίπου το 10%  από το ημερομίσθιο… από εκεί αυτοτελώς, σημείωσε.

Συνεπώς από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γεωργιάδης προκύπτει πως  θα καταργηθεί η περικοπή του 30% στη σύνταξη και θα αντικατασταθεί μία εισφορά στο ύψος του 10%, αλλά θα μπει ένας “κόφτης” σε αυτήν την κράτηση για (υψηλούς) μισθούς πάνω από το ένα ορισμένο επίπεδο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.