Quantcast
ΕΣΕΕ: Μία στις εννέα εμπορικές επιχειρήσεις είχε αύξηση πωλήσεων στις εκπτώσεις του Νοεμβρίου - enikonomia.gr
share

ΕΣΕΕ: Μία στις εννέα εμπορικές επιχειρήσεις είχε αύξηση πωλήσεων στις εκπτώσεις του Νοεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Μία στις εννέα εμπορικές επιχειρήσεις εμφάνισε αύξηση πωλήσεων των προϊόντων της την φετινή ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο Νοεμβρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, σύμφωνα με περιοδική έρευνα της ΕΣΕΕ.

Παράλληλα, η έρευνα της ΕΣΕΕ ήταν  τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου που πραγματοποιήθηκε σε τυχαίο δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας.

Ακόμη τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι: «Τα εμπορεύματα που διέθεσαν οι επιχειρήσεις σε έκπτωση αφορούσαν είτε το σύνολο των εμπορευμάτων τους είτε το μεγαλύτερο μέρος των νέων παραλαβών της σεζόν, καθιστώντας κατά αυτόν τον τρόπο το εκπτωτικό δεκαήμερο αρκετά δελεαστικό ως προς τη δυνατότητα επιλογών για τους καταναλωτές».

«Αξιοσημείωτο είναι δε ότι ένας στους τέσσερις επιχειρηματίεςπιστεύει ότι τελικά μειώνει το συνολικό τζίρο, ενώ ένας στους πέντε ότι έχει θετικό αντίκτυπο. Σε κάθε περίπτωση, η πλειονότητα των επιχειρήσεων (62%) διαφωνεί με την εφαρμογή των ενδιάμεσων εκπτώσεων», σύμφωνα με την ΕΣΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.