Quantcast
ΕΣΕΕ: Περισσότεροι από μισοί έμποροι επιθυμούν να αλλάξουν επάγγελμα - enikonomia.gr
share

ΕΣΕΕ: Περισσότεροι από μισοί έμποροι επιθυμούν να αλλάξουν επάγγελμα

δημοσιεύτηκε:

Περισσότεροι από μισοί έμποροι (μικρού οικονομικού μεγέθους) δηλώνουν ότι προτιμούν να κατευθυνθούν σε μία μισθωτή θέση εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου, που παρουσίασε σήμερα η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν  ότι:

 Στις ΑΕ και ΕΠΕ, το 46,9% των ιδιοκτητών προτιμά να κατευθυνθεί προς ένα άλλο ελεύθερο επάγγελμα, το 15,6% προς μία θέση μισθωτού του ιδιωτικού τομέα και μόλις το 4,7% επιθυμεί να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό.

Στις ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις το 29,9% των ιδιοκτητών επιλέγει να κατευθυνθεί προς κάποιο άλλο ελεύθερο επάγγελμα, το 26,3% προτιμά μια μισθωτή θέση εργασίας του δημόσιου τομέα, το 24,2% επιθυμεί μια μισθωτή θέση του ιδιωτικού τομέα και το 6,8% των θέλει να  αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό.

Φαίνεται ότι στις ΟΕ, ΕΕ και στις ατομικές επιχειρήσεις το  50,5% των ιδιοκτητών προτιμάει μια μετακίνηση προς μία μισθωτή εργασία.

Ενώ στο να αλλάξουν επάγγελμα εκφράζει το 34,4% των ΑΕ και ΕΠΕ και το 39% των ΟΕ, ΕΕ και ΑΤΕ ανταποκρίνονται θετικά στο ερώτημα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.