Quantcast
EΣΕΕ: Ζητά παράταση 10 ημερών στους ελέγχους για τα POS - enikonomia.gr
share

EΣΕΕ: Ζητά παράταση 10 ημερών στους ελέγχους για τα POS

δημοσιεύτηκε:

Να μην προχωρήσουν σε ελέγχους για το χρονικό διάστημα των 10 επόμενων ημερών ζητά η ΕΣΕΕ με επιστολή της προς τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Καταναλωτή και προς τα Τμήματα Εμπορίου των Περιφερειών, προκειμένου -όπως σημειώνει- να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να ενημερωθούν και ακολούθως να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις του νόμου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης εμπόρων και καταναλωτών στη γενίκευση των μέσων ηλεκτρονικών πληρωμών, καθότι διευκολύνουν τις συναλλαγές και αποτελούν πηγή ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και αύξησης του τζίρου, στο μέτρο που επιτρέπουν οι δύσκολοι καιροί που ζούμε.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει ότι μόλις έλαβε την υπ’ αριθμ. 89/31-1-2017 εγκύκλιό, την οποία απέστειλε αμέσως στα μέλη της, με τις εξής παραινέσεις:

• Να αναρτήσουν στο ταμείο το συνημμένο σήμα της ΕΣΕΕ με το περιεχόμενο: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ Η’ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΈΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ», «CONSUMERS MAY PAY WITH CREDIT, DEBIT OR PREPAID CARD».

• Να επικολλήσουν στην βιτρίνα ή στην είσοδο του καταστήματος τα αυτοκόλλητα των καρτών που χρησιμοποιεί η επιχείρηση, μαζί με το σήμα της ΕΣΕΕ «Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΡΤΩΝ POS».

•Η Συνομοσπονδία συστήνει ακόμη και στις επιχειρήσεις που δεν δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές, να αναρτήσουν το σήμα της ΕΣΕΕ «ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΚΟΜΑ POS».

Ταυτόχρονα, η ΕΣΕΕ ήδη έχει ξεκινήσει την αποστολή των σχετικών σημάτων υπό την μορφή αυτοκόλλητου προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε ικανές ποσότητες που θα καλύψουν το σύνολο των επιχειρήσεων μελών τους.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, για να ολοκληρωθούν οι σχετικές ενέργειες, τις οποίες με προθυμία δέχονται οι εμπορικές επιχειρήσεις, χρειάζεται και ένα μικρό χρονικό διάστημα προσαρμογής.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες και ακολούθως να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις του νόμου, χωρίς παρενέργειες και αχρείαστα πρόστιμα ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη εποχή, η ΕΣΕΕ ζητά μία σχετική ευελιξία των ελεγκτικών μηχανισμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και των Τμημάτων Εμπορίου που εδρεύουν στις περιφέρειες, ώστε να μην προχωρήσουν σε ελέγχους για το χρονικό διάστημα των 10 επόμενων ημερών.

«Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεσθε πλήρως το εύλογο του αιτήματός μας και συνακόλουθα, θα δώσετε στις εμπορικές επιχειρήσεις τον απαιτούμενο χρόνο, προκειμένου να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του νόμου», καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.