Quantcast
ΕΣΠΑ: Τι έδειξε ο διαχειριστικός έλεγχος για έργα ύψους 83 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους - enikonomia.gr
share

ΕΣΠΑ: Τι έδειξε ο διαχειριστικός έλεγχος για έργα ύψους 83 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους

δημοσιεύτηκε:

Ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών για έργα ύψους 83 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους. Συγκεκριμένα ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών (Δ.ΕΚ.Ν.), η οποία υλοποιεί δράσεις, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 83.000.000 ευρώ(σημ. δράσεις για σπουδαστές Α.Ε.Ν., άνεργους ναυτικούς, έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ.).

Κατόπιν επιτόπιων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τόσο από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή όσο και από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (Ε.Δ.ΕΛ.) του Υπουργείου Οικονομικών, αντίστοιχα, δεν καταγράφηκε κανένα αρνητικό εύρημα.

Διαπιστώθηκε δε ότι για τα έργα: “Πρακτική ‘Ασκηση σπουδαστών Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) επί πλοίου για την εκπλήρωση του Α΄ θαλάσσιου εκπαιδευτικού ταξιδιού τους” και “Υποστήριξη του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης των ΑΕΝ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τη συναφή ενωσιακή νομοθεσία” πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ένταξη και χρηματοδότηση των πράξεων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα. Όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα το Υπουργείο υλοποιεί συνεχώς δράσεις που ενισχύουν την ποιότητα της ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, στηρίζοντας έτσι την μεγαλύτερη ναυτιλία του κόσμου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.