Quantcast
Εστίαση: Ρεβεγιόν με... delivery λόγω της Όμικρον - enikonomia.gr
share

Εστίαση: Ρεβεγιόν με… delivery λόγω της Όμικρον

δημοσιεύτηκε:

Τα νέα μέτρα της Όμικρον και η έξαρση του κορονοϊού οδήγησαν σε ναυάγιο τα ρεβεγιόν σε κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια.

Όπως ρεπορτάζ του OPEN TV οι εστιάτορες έκαναν φέτος ” μαύρη” Πρωτοχρονιά καθώς όσοι άνοιξαν βρέθηκαν απέναντι σε άδειες καρέκλες και τραπέζια, αφού πολλοί πελάτες ακύρωσαν τις κρατήσεις τους λόγω των περιορισμών.

Πάντως τα περισσότερα εστιατόρια έκλεισαν χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς από τις 7 μμ, ενώ κάποια παρέμειναν χθες μέχρι αργά για να στείλουν φαγητό σε πακέτο στους πελάτες τους, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Οι αντιδράσεις της εστίασης

Για το θέμα αυτό μίλησε υπεύθυνος εστιατορίου, Γιώργος Μαντής στο OPEN TV . Όπως είπε αντί να έρθει ο κόσμος στο εστιατόριο για να απολαύσει το φαγητό του, ζητούσε να σταλεί το φαγητό του σε πακέτο στο σπίτι του και πρόσθεσε πως οι παραγγελίες αυτές δεν ήταν σε ύψη για αυτό και δουλέψαν πολύ τα κρεοπωλεία .

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων Γιώργος Κουράσης είπε στο OPEN TV ” έχουμε μειωμένους τζίρους οι οποίοι ουσιαστικά ξεκίνησαν από τις αρχές Ιανουαρίου από τότε που εφαρμόστηκαν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ” .

Για την κατάσταση που επικρατεί στην εστίαση μίλησε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στο OPEN TV. Όπως είπε λόγω των νέων μέτρων ” υπήρξαν πάρα πολλές ακυρώσεις με αποτέλεσμα η μείωση του τζίρου στο χώρο της εστίασης να ξεπεράσει το 50% .Μέρος των επιχειρήσεων σκέφτεται τις επόμενες ημέρες να μην ανοίξει γιατί ουσιαστικά είναι επιχειρήσεις ανοιχτές-κλειστές .
Τι ζητεί η εστίαση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV , οι εστιάτορες ζητούν στήριξη των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν ένα άτυπο lockdown και ζητούν επιδότηση ενοικίου , αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και κατάργηση της επιστρεπτέας προκαταβολής.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.