Quantcast
Εστίαση: Πλήγμα το lockdown, αγωνία για την επόμενη ημέρα - Τι λέει στο enikos.gr ο Λευτέρης Λαζάρου - enikonomia.gr
share

Εστίαση: Πλήγμα το lockdown, αγωνία για την επόμενη ημέρα – Τι λέει στο enikos.gr ο Λευτέρης Λαζάρου

δημοσιεύτηκε:

Της Εύης Κατσώλη

Για το νέο lockdown στην εστίαση, την επόμενη ημέρα του κλάδου αλλά και για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν μίλησε στο enikos.gr ο Λευτέρης Λαζάρου. Ο καταξιωμένος σεφ τόνισε ότι “δεν είναι μόνο η εστίαση που πλήττεται, αλλά ολόκληρος ο πρωτογενής τομέας. Η εστίαση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον πρωτογενή τομέα. Η αμπελουργία, η αλιεία, η κτηνοτροφία, η γεωργία συνδέονται άρρηκτα με την εστίαση, η οποία είναι “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας”.
Ο κ. Λαζάρου υποστήριξε ότι “πολλά εστιατόρια δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν. Και φοβάμαι ότι το μέτρο της αναστολής δεν θα λήξει τέλος Νοεμβρίου, θα υπάρξει παράταση με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού που υπάρχει. Δεν νομίζω ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα κοντά στα Χριστούγεννα, που έτσι κι αλλιώς χαλαρώνουμε όλοι περισσότερο”.
Όπως είπε ο γνωστός σεφ “από το καλοκαίρι δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τα μέτρα που πήραμε. Στηριχθήκαμε μόνο στην ατομική ευθύνη. Πώς όμως, να καταλάβει την ατομική ευθύνη και την ανάγκη τήρησης των μέτρων ένας 18χρονος που νομίζει ότι είναι ο Σούπερμαν;”.
Ο κ. Λαζάρου επεσήμανε ότι “τα εστιατόρια τήρησαν με ευλάβεια όλα τα μέτρα, έκαναν επενδύσεις για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και προστασία των πελατών και των εργαζομένων τους, αύξησαν κατά 20% το λειτουργικό κόστος τους”.
“Έχω πει πολλές φορές ότι στις Επιτροπές των επιστημόνων και πολιτειακών παραγόντων θα έπρεπε να συμμετέχουν και επαγγελματίες του κλάδου μας που τον γνωρίζουν πώς λειτουργεί ώστε να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα πριν προτείνουν τα όποια μέτρα. Επί της ουσίας αυτό που έγινε, είναι το “ό,τι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, το απαγορεύουμε” πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον κ. Λαζάρου, “είμαστε εξαντλημένοι όλοι οικονομικά και θέλουμε να στηρίξουμε τους εργαζομένους μας, πολλοί εκ των οποίων έχουν φτιάξει τις οικογένειές τους δουλεύοντας στα καταστήματά μας. Τι να πούμε λοιπόν σε όλους αυτούς τους ανθρώπους;”. Όπως τόνισε ο γνωστός σεφ “ας πάρουμε όλοι την ατομική ευθύνη και να δούμε πώς θα βρούμε τρόπο και με τη βοήθεια της Πολιτείας και του κόσμου να αντέξουμε”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.