Quantcast
Εστίαση: Θα εφαρμοστεί το μέτρο υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζομένους; Τι απαντά ο Οικονόμου-ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Εστίαση: Θα εφαρμοστεί το μέτρο υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζομένους; Τι απαντά ο Οικονόμου-ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων της εστίασης είναι να εφαρμόσουν το μέτρο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εργαζόμενους τους ξεκαθάρισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε ποια θέμα έθεσαν σήμερα οι φορείς εστίασης και λιανεμπορίου στον Μητσοτάκη στο πλαίσιο της σύσκεψης που είχαν και εάν εξετάζεται να εφαρμοστεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους εργαζόμενους της εστίασης ” συζητήσαμε το καινούργιο πλαίσιο των μέτρων. Ξεκαθαρίσαμε ό,τι χρειάζεται η συνεργασία όλων μας- των λεκτικών μηχανισμών της πολιτείας αλλά και της αγοράς προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα και να εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας. Τόνισαν οι φορείς τη μεγάλη σημασία και σπουδαιότητα των μέτρων στήριξης από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης προς την αγορά όλο το προηγούμενο διάστημα και πόσο καθοριστικά ήταν τα μέτρα αυτά για την επιβίωση των επιχειρήσεων και την επανεκκίνηση τους”, απάντησε.

Εστίαση: Θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εργαζόμενους;

Επίσης μίλησε και για το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού. ” Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ισχύουν αυτά που έχουμε ξανά πει. Η υποχρεωτικότητα ετούτη τη στιγμή είναι ένα μέτρο το οποίο δεν εφαρμόζεται σε καμία χώρα του κόσμου ούτε στον ιδιωτικό ούτε στον δημόσιο τομέα”, σημείωσε ωστόσο την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ” είναι στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι εργαζόμενοι τους θα προστατευθούν καλύτερα από τον κορονοιο είτε με τα εμβόλια είτε με την τήρηση των μέτρων που αφορά στα συχνά διαγνωστικά τεστ που άλλωστε είναι και υποχρέωση τους” και υπενθύμισε ότι από την περασμένη εβδομάδα πρέπει να κάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες ανεμβολίαστων εργαζομένων υποχρεωτικά δύο τέστ για τον κορονοιο από ένα που έκαναν έως τώρα.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.