Quantcast
ΕΤΕΑΝ: Κίνδυνος να χαθούν πόροι 120 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

ΕΤΕΑΝ: Κίνδυνος να χαθούν πόροι 120 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Τον κώδωνα του κινδύνου για την απωλεια πόρων 120 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑΝ εάν δεν διατεθούν τους επόμενους μήνες έκρουσε ο πρόεδρος του ταμείου κ. Κώστας Γαλιάτσος μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας .

Καταρχήν σημείωσε ότι τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΤΕΑΝ με πόρους που προέρχονταν από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούσαν την προγραμματική περίοδο 2007-2013, έχουν παραταθεί μέχρι το Σεπτέμβριο.

Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, διατέθηκαν 22 εκατ. ευρώ δάνεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, τα κεφάλαια τα οποία έχει σήμερα προς διάθεση το ΕΤΕΑΝ ανέρχονται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου ότι στα κεφάλαια αυτά προστίθεται ισόποση συμμετοχή των τραπεζών, τα συνολικά προς διάθεση κεφάλαια ανέρχονται σε 120 εκατ. ευρώ.

Τα δάνεια με συμμετοχή του ΕΤΕΑΝ δίνονται με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο, το οποίο κατά μέσο όρο είναι χαμηλότερο από 4,5%. Με αυτόν τον τρόπο, το χρηματοπιστωτικό σύστημα συμβάλλει και θα συμβάλλει επίσης στο μέλλον, έμπρακτα στη χρηματοδοτική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι επειδή οι πόροι των 120 εκατ. ευρώ αφορούν την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, υπάρχει κίνδυνος απώλειάς τους εάν δεν διατεθούν τους επόμενους μήνες.

Για το λόγο αυτό απηύθυνε πρόσκληση – έκκληση προς όσες επιχειρήσεις έχουν χρηματοδοτικές ανάγκες, να σπεύσουν στις τράπεζες να ζητήσουν δάνεια είτε για κεφάλαια κίνησης, είτε για επενδυτικούς σκοπούς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.