Quantcast
ΕΤΕπ: Διαψεύδει ότι έχει "παγώσει" τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχιερήσεων - enikonomia.gr
share

ΕΤΕπ: Διαψεύδει ότι έχει “παγώσει” τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχιερήσεων

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) επιβεβαίωσε την πλήρη δέσμευσή της να υποστηρίξει επενδύσεις από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, διαψεύδοντας με ανακοίνωσή της δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, κατέθεσε χθες ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, στην οποία ανέφερε ότι υπάρχουν πληροφορίες από την αγορά για “πάγωμα” εδώ και ένα μήνα της χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ΕΤΕπ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΕΤΕπ στηρίζει “αντίθετα με τα όσα αναφέρονται σε πρόσφατα δημοσιεύματα, τη χρηματοδότηση επενδύσεων από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέσα από τοπικούς φορείς».

Η Τράπεζα σημειώνει ότι σε αυτή τη φάση, οι εκταμιεύσεις δανείων της προς την Ελλάδα συνεχίζονται και δεν επηρεάζονται από κανένα παράγοντα, εκτός από τις διοικητικές και συμβατικές συνθήκες που περιλαμβάνονται σε κάθε συμφωνία, αλλά και στα συστήματα και τους μηχανισμούς που τα διέπουν.

Η ΕΤΕπ σημειώνει ότι έχει αποδείξει την ισχυρή στήριξή της για επενδύσεις στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχει δώσει 7,7 δισ. ευρώ για μια ευρεία δέσμη βιώσιμων προγραμμάτων που δημιούργησαν θέσεις απασχόλησης και υποστήριξαν την οικονομική δραστηριότητα σε αυτούς τους «δύσκολους καιρούς», όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Συνολικά, από το 2008 όταν ξεκίνησε η κρίση, έχουν δοθεί πάνω από 11 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις που υποστηρίζονται στην Ελλάδα αφορούν, μεταξύ άλλων, την παιδεία, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, προγράμματα ύδρευσης και αστικής ανάπτυξης, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΕπ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.