Quantcast
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι πράκτορες του ΟΠΑΠ για την επιβολή τέλους στα παιχνίδια - enikonomia.gr
share

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι πράκτορες του ΟΠΑΠ για την επιβολή τέλους στα παιχνίδια

δημοσιεύτηκε:

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ είναι έτοιμοι να «αντιδράσουν δραστικά» στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή τέλους στα παιχνίδια του οργανισμού, ως αντιστάθμισμα στον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΟΕΠ.

Η ανακοίνωση του ΠΟΕΠΠΠ που στάλθηκε στα μέλη της επισημαίνει ότι «Ο κλάδος πρέπει να ετοιμάζεται να αντιδράσει δυναμικά γιατί αυτή η απόφαση, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις στήλες των παιχνιδιών και τις εισπράξεις μας».

«Ο κλάδος έχει δείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να καταφέρει πολλά και να ανατρέψει, τέτοιες και παρόμοιες αποφάσεις που είναι βλαπτικές στη δουλειά μας”. Οι πράκτορες τονίζουν πως εστάλησαν επιστολές και στοιχεία τόσο στο ΥΠΟΙΚ, όσο και στους θεσμούς με τις οποίες εξηγούσαν ότι μια τέτοια απόφαση όχι μόνο δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, αλλά το συνολικό κέρδος για τα κρατικά ταμεία θα είναι μικρότερο από το ποσόν που το κράτος εισπράττει ήδη από τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών. Επίσης, προειδοποίησαν πως η πλειοψηφία των πρακτορείων που είναι στο όριο, και κάτω, της βιωσιμότητας, κινδυνεύουν να κλείσουν».

«Η Ομοσπονδία αναφέρει πως το ΥΠΟΙΚ και η κυβέρνηση, παρά τις έντονες αντιδράσεις του συνόλου των σωματείων πρακτόρων όλης της χώρας, τις πολύπλευρες επαφές της ΠΟΕΠΠΠ με κυβερνητικούς παράγοντες και το αρμόδιο Υπουργείο, εξετάζει να λάβει μια παράλογη απόφαση που θα πλήξει τον κλάδο άμεσα. Δεν εισακουστήκαμε ούτε εμείς, ούτε ο ΟΠΑΠ που είναι αρνητικός στην φορολόγηση, όπως επίσημα τοποθετήθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.