Quantcast
Eurobank Equities: Δεν θα υπάρξει Grexit - enikonomia.gr
share

Eurobank Equities: Δεν θα υπάρξει Grexit

δημοσιεύτηκε:

Η Eurobank Equities εκτιμά ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών θα είναι ο σχηματισμός μια κυβέρνησης συνεργασίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί τον βασικό πόλο και το “Ποτάμι” να είναι πιθανός κυβερνητικό εταίρος.

Βασικό σημείο που εκτιμά η χρηματιστηριακή εταιρεία είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει δεν θα προκαλέσει ρήγμα στις σχέσεις με την Ευρώπη.

Ο δρόμος όμως μετά τις εκλογές δεν θα είναι χωρίς προβλήματα, εκτιμά η εταιρεία, αφού η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να διαχειριστεί σημαντικά θέματα, όπως το χρηματοδοτικό κενό των 20 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016, την διαπραγμάτευση για την επέκταση του τρέχοντος προγράμματος, την επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, την εκτέλεση του προϋπολογισμού αλλά και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Οι οικονομολόγοι της Eurobank θεωρούν ότι κάποιας μορφή ελάφρυνση του χρέους έναντι των επίσημων δανειστών (OSI) θα είναι απαραίτητη κάποια στιγμή προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους σε όρους καθαρής παρούσας αξίας και να εξομαλυνθεί το απαιτητικό προφίλ δανεισμού της χώρας μετά την περίοδο του 2022 – 2023.

Η Eurobank Equities επισημαίνει ότι το Grexit δεν είναι υπαρκτός κίνδυνος, αν και η ψυχολογία θα παραμείνει ευμετάβλητη, έως ότου επέλθει συμφωνία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.