Quantcast
Eurobank: Μικρότερη ύφεση το 2015 από εκείνη των εκτιμήσεων της Κομισιόν - enikonomia.gr
share

Eurobank: Μικρότερη ύφεση το 2015 από εκείνη των εκτιμήσεων της Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Μικρότερη ύφεση από εκείνη των εκτιμήσεων της Κομισιόν (2,3% για το 2015) προβλέπει η Eurobank στη μηνιαία έκθεσή της για την ελληνική οικονομία, ενώ για το χρέος αναμένει αναδιάρθρωση με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και πιθανή μείωση των επιτοκίων.

Η Eurobank στην έκθεσή της περιγράφει και τα οφέλη από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου για την οικονομία, αλλά και για τις τράπεζες.

Η θετική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα επαναφέρει το waiver, δίνοντας την δυνατότητα του απευθείας δανεισμού των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέρει. Επίσης, θα ανοίξει το δρόμο της ένταξης της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση των yields των ελληνικών ομολόγων και στην βελτίωση της τιμολόγησης και αποτίμησης των collaterals, σύμφωνα με την Eurobank.

Όπως τονίζει επίσης, με την επαναφορά του waiver οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να καταθέτουν ως ενέχυρα ορισμένα δάνεια στην ΕΚΤ ενώ θα επανέλθει στα πρότερα, χαμηλότερα, επίπεδα το ύψος του haircut των ενέχυρων, τα οποία έχουν δοθεί για την χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Στήριξης (ELA).

Στα θετικά του τρίτου μνημονίου οι αναλυτές της Eurobank αναφέρουν και τις λύσεις για τα κόκκινα δάνεια, με αιχμή την επιτέλους ενεργή διαχείριση τους, με όρους αγοράς!

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.