Quantcast
Eurogroup: Νέες προτάσεις θα υποβάλει η Ελλάδα με αντάλλαγμα τη χρηματοδότησή της - enikonomia.gr
share

Eurogroup: Νέες προτάσεις θα υποβάλει η Ελλάδα με αντάλλαγμα τη χρηματοδότησή της

δημοσιεύτηκε:

Να αρχίσουν την Τετάρτη  οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο στις Βρυξέλλες, μεταξύ εκπροσώπων της Ελλάδας και των θεσμών (Ευρωπαική Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ), αποφάσισε το Eurogroup, σύμφωνα με πληροφορίες από την έδρα της ΕΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αναμένεται να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα, αλλά εκφράσθηκε η πρόθεση του Συμβουλίου να συνδράμει για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας, εφόσον υπάρξει θετική αξιολόγηση πρώτων μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας, τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να εμπλουτίσει με νέες προτάσεις. 

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν θετικό το αποτέλεσμα του Eurogroup και δήλωσαν τα εξής:

  1. Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.
  2. Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.
  3. Tην Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι η  τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν.
  4. Διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα.
  5. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.