Quantcast
Eurogroup: Ζήτησε νέα μέτρα από τη Λισαβόνα για τον προϋπολογισμό της - enikonomia.gr
share

Eurogroup: Ζήτησε νέα μέτρα από τη Λισαβόνα για τον προϋπολογισμό της

δημοσιεύτηκε:

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων από την Πορτογαλία ζήτησε το Eurogroup, αποδεχόμενο την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι ο προϋπολογισμός για το 2016 που παρουσίασε η αριστερή κυβέρνηση της χώρας ενέχει τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Λισαβόνας πρέπει να παρουσιάσει πρόσθετα μέτρα, τα οποία θα αποφασίσει η ίδια, για να εφαρμασθούν όταν αυτό χρειασθεί.

Η έκθεση για την αξιολόγηση της Πορτογαλίας μετά το μνημόνιο αναφέρει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της συνεχίζεται για τρίτο έτος, αλλά δεν αποκτά δυναμική λόγω των συνεχιζόμενων μακροοικονομικών ανισορροπιών της.

Αναφορικά με την αναταραχή στα διεθνή χρηματιστήρια, ο Πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι η οικονομία και οι τράπεζες της Ευρωζώνης είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι ήταν πριν από χρόνια, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται να συνεχισθεί η ανάκαμψη της οικονομίας. Στόχος, είπε, της Ευρωζώνης είναι να προχωρήσει με την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Για το θέμα της διαφάνειας των συζητήσεων που γίνονται στο Eurogroup, υπήρξε συμφωνία να δημοσιοποιείται η ατζέντα του και τα βασικά συμπεράσματά του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.