Quantcast
Eurostat: Πιο χαμηλός ο πληθωρισμός της Ελλάδας από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης - Aναλυτικά τα στοιχεία - enikonomia.gr
share

Eurostat: Πιο χαμηλός ο πληθωρισμός της Ελλάδας από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης – Aναλυτικά τα στοιχεία

δημοσιεύτηκε:

Στο 3,5% ανήλθε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο όπως  έδειξαν τα τελικά στοιχεία της  Eurostat . Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του Ιουλίου. Yπενθυμίζεται πως  η Eurostat είχε εκτιμήσει  αρχικά πως ο πληθωρισμός της χώρας μας θα ανέρχονταν στο 3,4%. Επίσης επισημαίνεται πως αυτή είναι  έβδομη  πιο χαμηλή μεταβολή  που έχει γίνει στην Ε.Ε. μαζί με το Λουξεμβούργο. Πιο πάνω στη λίστα είναι η  Δανία (2,3%), το Βέλγιο και η Ισπανία (αμφότερες 2,4%), η Κύπρος  και η Φινλανδία (αμφότερες 3,1%) και η Ολλανδία (3,4%). Ωστόσο , μεγαλύτερη μεταβολή κατέγραψαν  η Ουγγαρία (14,2%), η Τσεχία (10,1%) και η Σλοβακία (9,6%).

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης

Αξιοσημείωτο είναι δε πως ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Αύγουστο ήταν πιο υψηλός σε σχέση με αυτόν της Ελλάδας. Αναλυτικά τα επίσημα τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν πως ο πληθωρισμός ανήλθε στο  5,2% τον περασμένο μήνα από τις εκτιμήσεις που έκανε αρχικά  η Αρχή για 5,3%,

Πάντως ο πληθωρισμός  της Ευρωζώνης αυξήθηκε κυρίως λόγου του τομέα των υπηρεσιών (2,41 ποσοστιαίων μονάδων), της  κατηγορίας  φαγητού, αλκοόλ και καπνού (1,98 ποσοστιαίων  μονάδων).

Και  περαιτέρω πτώση της τάξης των 0,38 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψε η ενέργεια. Ο δομικός πληθωρισμός ανήλθε στο 5,3%.Αυτή ήταν και η αρχική εκτίμηση. Σημειώνεται δε πως παρόλο  που ο δομικός πληθυσμός  κατέγραψε πτώση τον Αύγουστο από  5,5%  που ήταν τον Ιούλιο  αυτός εξακολουθεί να παραμένει  σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.