Quantcast
Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο – Τα στοιχεία για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Eurostat: Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο – Τα στοιχεία για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Kαλά νέα φέρνει η Eurostat για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης μηνός Νοεμβρίου.Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Υπηρεσίας ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης ανήλθε στο 2,4% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση από 2,9% που ήταν τον Οκτώβριο.  Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός  μειώθηκε κατά 0,6 της μονάδας.

Στο σύνολο της Ε.Ε., ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,1% τον Νοέμβριο από 3,6% που ήταν τον Οκτώβριο, ενώ 1 χρόνο πριν ήταν στο 11,1%. Τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού εμφάνισαν οι χώρες : το Βέλγιο (-0,8%), η Δανία (0,3%) και η Ιταλία (0,6%)  ενώ τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Τσεχία (8,0%), στην Ουγγαρία (7,7%), στη Σλοβακία και στη Ρουμανία (6,9%).

Οι τιμές

Αξιοσημείωτο είναι δε πως, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός σημείωσαν τον υψηλότερο ρυθμό πληθωρισμού τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση φθάνοντας στο 6,9% από 7,4% που ήταν τον Οκτώβριο. Οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 4% τον Νοέμβριο και ο πληθωρισμός των μη ενεργειακών βιομηχανικών αγαθών ανήλθε στο 2,9%. Ωστόσο οι τιμές της ενέργειας σημείωσαν βουτιά 11,5% σε  σχέση με τον ίδιο μήνα του 2022.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα

Όσον αφορά στην Ελλάδα επισημαίνεται πως τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν πως  ο πληθωρισμός της χώρας μας ανήλθε στο 2,9% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση από 3% που ήταν η αρχική εκτίμηση. Ενώ τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  έδειξαν πως ο πληθωρισμός της χώρας μας  αυξήθηκε κατά 3% ετησίως τον περασμένο μήνα.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.