Quantcast
Euroxx: Δεν αποκλείεται κατ’ αρχήν συμφωνία Ελλάδας – δανειστών στο Euroworking Group - enikonomia.gr
share

Euroxx: Δεν αποκλείεται κατ’ αρχήν συμφωνία Ελλάδας – δανειστών στο Euroworking Group

δημοσιεύτηκε:

Δεν αποκλείει η Euroxx την επίτευξη μιας καταρχήν συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, κατά τη διήμερη συνεδρίαση του Euroworking Group, που πραγματοποιείται σήμερα 8 Απριλίου και αύριο 9 Απριλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως επισημαίνει σε νέα έκθεσή της η Euroxx, αποτιμώντας τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα, κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης του Euroworking Group, θα εξεταστεί εάν έχει υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, στη βάση της μεταρρυθμιστικής πρότασης που έχει καταθέσει η Αθήνα.

Στόχος του Euroworking Group είναι η προετοιμασία του τακτικού Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου.

“Εάν επιτευχθούν κάποια σημεία σύγκλισης θα μπορούσε να υπάρξει προοπτική για μια καταρχήν συμφωνία, η οποία με τη σειρά της θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση έστω και μέρους της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ που εκκρεμεί για την Ελλάδα”, προβλέπει η χρηματιστηριακή.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τη Euroxx, η απόσταση που πρέπει να διανυθεί – κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών – είναι μεγάλη. Η απόσταση αυτή είναι απίθανο να διανυθεί πριν από το Πάσχα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.