Quantcast
ΕΒΕΠ: Ζητεί παράταση για την υποχρεωτική αλλαγή των ταμειακών μηχανών - enikonomia.gr
share

ΕΒΕΠ: Ζητεί παράταση για την υποχρεωτική αλλαγή των ταμειακών μηχανών

δημοσιεύτηκε:

Παράταση έως το τέλος του χρόνου για την υποχρεωτική αλλαγή των ταμειακών μηχανών λόγω της πανδημίας ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

Η αντικατάσταση των παλαιών ταμειακών μηχανών είναι υποχρεωτική για χιλιάδες επιχειρήσεις έως τις 31 Μαΐου ενώ, από 1η Ιουνίου, όσοι δεν έχουν προβεί στην αλλαγή τους θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή των παλαιών μηχανών με νέας τεχνολογίας θα γίνει στο πλαίσιο της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το Taxis, που το επιμελητήριο σημειώνει ότι «αν και έχει προτείνει και συμφωνεί, στη παρούσα κατάσταση υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και πρέπει η υποχρέωση αυτή να μετατεθεί χρονικά».

Όπως εξηγεί το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του, χιλιάδες ταμειακές μηχανές θα πρέπει να αποσυρθούν καθώς είναι παλιάς τεχνολογίας και δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα διασύνδεσης με το Τaxis και αποστολής δεδομένων. Στην τρέχουσα χρονική περίοδο, με την πλειονότητα των επιχειρήσεων να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ή να υπολειτουργούν, η αντικατάσταση των παλαιών ταμειακών μηχανών θα επιβαρύνει οικονομικά ακόμη περισσότερο χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους προσπαθώντας να επιβιώσουν. Γι αυτό κρίνεται επιβεβλημένη η μετάθεση της υποχρεωτικής αλλαγής των ταμειακών μηχανών για ένα εξάμηνο και μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Πρωταρχικός στόχος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους. Στην παρούσα χρονική στιγμή, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσπαθήσουν να βάλουν χρήματα μέσα στις ταμειακές τους και, στη συνέχεια, να τις αλλάξουν. Εν μέσω μιας πανδημίας, η αλλαγή των ταμειακών μηχανών θα μπορούσε να μετατεθεί για αργότερα», τονίζει ο κ.Κορκίδης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.