Quantcast
ΕΒΕΘ: Τι προτείνει για τις χρεώσεις των τραπεζών στις συναλλαγές - enikonomia.gr
share

ΕΒΕΘ: Τι προτείνει για τις χρεώσεις των τραπεζών στις συναλλαγές

δημοσιεύτηκε:

Τις προτάσεις του σχετικά με τις χρεώσεις τραπεζών στις συναλλαγές μέσω χρεωστικών – πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών παραθέτει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) μέσω της επιστολής που απέστειλε προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γκίκα Χαρδούβελη.

Με την επιστολή του, η οποία υπογράφεται από τον Α’ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, οι εμποροβιομήχανοι Θεσσαλονίκης ζητούν να επανεξεταστεί το ύψος των ως άνω τραπεζικών προμηθειών, με ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης των αγορών που γίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω POS, με την πρόβλεψη ενιαίου ύψους κράτησης για τις ΜμΕ. Παράλληλα, ζητείται να καταργηθούν πλήρως οι εναπομείνασες τραπεζικές προμήθειες στο πλαίσιο οποιασδήποτε συναλλαγής προς υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του το ΕΒΕΘ επισημαίνει ότι ο περιορισμός της χρήσης μετρητών αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη, για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.