Quantcast
Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Προθεσμία δύο χρόνων σε Ισπανία και Πορτογαλία για να μειώσουν το έλλειμμά τους - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Προθεσμία δύο χρόνων σε Ισπανία και Πορτογαλία για να μειώσουν το έλλειμμά τους

δημοσιεύτηκε:

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να ακυρώσουν τα πρόστιμα σε Ισπανία και Πορτογαλία για τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους και να θέσουν νέα διορία ώστε οι χώρες να περιορίσουν τα ελλείμματα αυτά.



Η πολυαναμενόμενη απόφαση επιβεβαιώνει τις προτάσεις που είχε κάνει τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ακύρωση των προστίμων, παρά το ότι και οι δυο χώρες παραβίασαν πέρυσι το όριο που θέτει η ΕΕ για έλλειμμα 3% του ΑΕΠ.



Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως η Ισπανία έχει περιθώριο δυο ετών, μέχρι το 2018, να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το 3%, ενώ η Πορτογαλία έχει έναν χρόνο για να φέρει το έλλειμμα στο 2,5%.



Σύμφωνα με το Συμβούλιο, τόσο η Μαδρίτη όσο και η Λισαβόνα πρέπει να λάβουν «αποτελεσματικές δράσεις» μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και να υποβάλουν δημοσιονομική έκθεση μέχρι την ημερομηνία εκείνη.



Σημειώνεται πως μετά την επιστροφή από τις θερινές διακοπές, η Κομισιόν θα αποφασίσει αν θα «παγώσει» κάποια διαρθρωτικά κεφάλαια προς την Ισπανία και την Πορτογαλία του χρόνου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.