Quantcast
Ευρωζώνη: Στις 53,2 μονάδες ο σύνθετος PMI - enikonomia.gr
share

Ευρωζώνη: Στις 53,2 μονάδες ο σύνθετος PMI

δημοσιεύτηκε:

Aνέκαμψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, αφού σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του Markit, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) διαμορφώθηκε στο 53,2 τον Ιούλιο, έναντι του 52,9 που ήταν η αρχική εκτίμηση, και από 53,1 που ήταν τον Ιούνιο.

Βελτιωμένη η εικόνα και στον PMI υπηρεσιών, καθώς ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 52,9 από 52,8 τον προηγούμενο μήνα, ενώ η αρχική εκτίμηση έδειχνε τον δείκτη στο 52,7.

Στη Γερμανία, η ισχυρότερη ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών έδωσε ώθηση στη δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα, στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους, όμως κάποιες εταιρείες φάνηκαν λιγότερο αισιόδοξες μετά την απόφαση για Brexit.

Ο τελικός σύνθετος PMI αυξήθηκε στο 55,3 τον Ιούλιο (όσο ήταν και η αρχική εκτίμηση) από 54,4 τον Ιούνιο, ενώ ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε σε υψηλό δυο μηνών, στο 54,4 τον Ιούλιο από 53,7 τον προηγούμενο μήνα.

Στην Γαλλία, ο σύνθετος δείκτης PMI αυξήθηκε στο 50,1 από 49,6 τον Ιούνιο, παραμένοντας γύρω στο όριο του 50 από την αρχή του έτους.

Ο δείκτης PMI υπηρεσιών αυξήθηκε στο 50,5 τον Ιούλιο από 49,9 τον Ιούνιο, έναντι του 50,3 που ήταν η αρχική εκτίμηση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.