Quantcast
Εξηντάχρονη εργαζόμενη είπε στον εργοδότη της ότι θέλει να βγει σε σύνταξη και αυτός αρνείται να την αποζημιώσει - enikonomia.gr
share

Εξηντάχρονη εργαζόμενη είπε στον εργοδότη της ότι θέλει να βγει σε σύνταξη και αυτός αρνείται να την αποζημιώσει

δημοσιεύτηκε:

Εξηντάχρονη εργαζόμενη είπε στον εργοδότη της πως θέλει να βγει σε σύνταξη, ωστόσο ο τελευταίος αρνείται να την αποζημιώσει. Σύμφωνα με την καταγγελία, η εργαζόμενη βίωσε εργασιακό εκφοβισμό ο οποίος έφτασε στην απόπειρα χειροδικίας από τον εργοδότη της, όταν ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει για να βγει στη σύνταξη.

Για το θέμα αυτό μίλησε η κόρη της εργαζόμενης, κ. Δέλλιου στο MEGA. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, ενώ η προσφυγή τους στη επιθεώρηση Εργασίας δεν απέφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, όπως κατήγγειλε η κ. Δέλλιου.

« Η μαμά μου θα έπαιρνε λόγω αποχώρησης συνταξιοδότησης τη νόμιμη οικονομική αποζημίωση που δικαιούται. Η μαμά μου δούλεψε για την εν λόγω εταιρεία 19 συναπτά έτη και είχε μια πολύ σημαντική θέση.. με πολλές αρμοδιότητες. Έγινε απόπειρα χειροδικίας από τον σύζυγο της εργοδότριας. Η εργοδότρια της είπε ‘θα δώσω αποζημίωση σε οποίον γουστάρω και σε οποίον το αξίζει» τόνισε και είπε πως «η επιθεώρηση Εργασίας μας είπε πως είναι σύνηθες φαινόμενο του Έλληνα εργοδότη και ότι μια πιθανή λύση ίσως βρεθεί στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια.  Η μαμά βίωσε ακραίο εργασιακό bullying από αυτήν την εταιρεία και από την εργοδοσία και το περιβάλλον της. Η μαμά έχει ακόμη ψυχοσωματικά προβλήματα ».

Τα δικαστήρια

Το πρώτο δικαστήριο έγινε στις 15 Μαΐου από το οποίο δεν έχουμε ακόμη κανένα αποτέλεσμα είπε η κ.  Δέλλιου και ανέφερε πως αυτό αφορούσε το εργασιακό bullying και την καταβολή αποζημιώσεων για υπερεργασία και αναμένονται τα πορίσματα, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται το δεύτερο δικαστήριο που αφορά στη συνολική αποζημίωση απόλυσης  της 60χρονης και όχι πλέον της συνταξιοδότησης.

Τώρα ζητούμε όλη την αποζημίωση, συμπλήρωσε.  «Φτάσαμε στο σημείο να πούμε καλύτερα στα δικαστήρια παρά στα ψυχιατρεία. Στο δεύτερο δικαστήριο διεκδικούμε την αποζημίωση της  απόλυσης που θα γινόταν κανονικά και όχι της συνταξιοδότησης. Τώρα διεκδικούμε  όλη την αποζημίωση της απόλυσης. Η μαμά μου δεν απολύθηκε,  αλλά εξωθήθηκε σε οικειοθελή αποχώρηση γιατί  πλέον δεν άντεχε άλλο. Η μαμά σταμάτησε στις 20 Γενάρη του 2023 . Από τότε η μαμά μου με μηδενικό εισόδημα, δεν έχει λάβει  ούτε το Ταμείο ανεργίας ».

Υπάρχουν και άλλοι υπάλληλοι «που έχουν αποχωρήσει και έχουν απολυθεί κατά αυτόν τον τρόπο και πριν και μετά τη μητέρα μου» είπε μεταξύ άλλων η κόρη της καταγγέλλουσας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.