Quantcast
Εξώδικη Επίλυση Φορολογικών Διαφορών: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων – Η νέα προθεσμία - enikonomia.gr
share

Εξώδικη Επίλυση Φορολογικών Διαφορών: Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων – Η νέα προθεσμία

δημοσιεύτηκε:

Να υποβάλουν αίτηση έως τα τέλη Δεκεμβρίου στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές τους με την εφορία έχουν οι φορολογούμενοι που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και οι υποθέσεις τους δεν έχουν εκδικαστεί ακόμα. Στην ουσία έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία για να τακτοποιήσουν τις διαφορές τους.

Με την απόφαση 114268 ΕΞ 2022 παρατείνονται εκ νέου οι προθεσμίες ως εξής:

→ Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ενώπιον της Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών έως και την 30ή Δεκεμβρίου 2022.

Το αίτημα μπορεί να αφορά μόνο σε υποθέσεις που εκκρεμούν και δεν έχουν συζητηθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων έως τις 29 Ιουλίου 2022. Το προηγούμενο εδάφιο καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον της ανωτέρω Επιτροπής.

Σε υποθέσεις για τις οποίες είχε υποβληθεί αίτηση και απορρίφθηκαν από την Επιτροπή για τυπικούς λόγους, επιτρέπεται η υποβολή νέας αίτησης εντός της ως άνω προθεσμίας.

Οι προθεσμίες της παρ. 6 του άρθρου 16 του ν. 4714/2020 παρατείνονται ως εξής:

→ Η προθεσμία ολοκλήρωσης της εξέτασης των αιτήσεων εξώδικης επίλυσης από τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 έως και τις 30 Ιουνίου 2023 και

→ Η προθεσμία έκδοσης των πρακτικών εξώδικης επίλυσης από τις 30 Νοεμβρίου 2022 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2023, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η θητεία του Γενικού Προϊσταμένου, των μελών των Επιτροπών και των Γραμματέων.

Αιτήσεις που δεν θα εξεταστούν έως τις 30 Ιουνίου 2023 θεωρείται ότι απορρίφθηκαν σιωπηρά και επανεισάγονται με επιμέλεια της Γραμματείας της Επιτροπής στο αρμόδιο Δικαστήριο, χωρίς τη σύνταξη πρακτικού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.