Quantcast
Φάιμαν: Θα στηρίξω συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Φάιμαν: Θα στηρίξω συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν υποσχέθηκε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, να στηρίξει τόσο την προσπάθεια του πρωθυπουργού, όσο και του Προέδρου της Κομισιόν, για να βρεθεί ένας συμβιβασμός και μία συμφωνία έως το τέλος Ιουνίου.
«Δεν βλέπω τη λύση μπροστά μου αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι εάν θέλουμε κάτι, έχουμε πολύ καλές δυνατότητες», δήλωσε ο κ. Φάιμαν, σημειώνοντας ότι πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι την ημερομηνία της Συνόδου Κορυφής για την επιμήκυνση του προγράμματος. Και αυτό, γιατί, όπως είπε, ορισμένα κράτη πρέπει να περάσουν μία τέτοια απόφαση μέσα από το κοινοβούλιο. «Μας μένει η Παρασκευή, η Δευτέρα και η Τρίτη μόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Με την επιμήκυνση του προγράμματος, είπε ο καγκελάριος, θα γίνουν και τα επόμενα βήματα για ένα νέο πρόγραμμα «που θα δώσει μια ανάσα και μια δυνατότητα για δυο, τρία ή πέντε χρόνια και να μην έχουμε αυτή την αέναη συζήτηση κάθε μήνα και κάθε μέρα, τι θα γίνει με την Ελλάδα την επόμενη ημέρα».
«Τις επόμενες μέρες, πρέπει σε ένα πολύ ρεαλιστικό επίπεδο, λειτουργικό επίπεδο να κάνουμε πάρα- πάρα πολλά», δήλωσε ο Φάιμαν και σημείωσε ότι είναι πολύ υπερήφανος που η Ελλάδα και η Αυστρία έχουν πολύ καλές σχέσεις.
Ο κ. Φάιμαν τόνισε τη διαφωνία του με οριζόντιες περικοπές συντάξεων, «γιατί οι οριζόντιες περικοπές δεν έχουν να κάνουν τίποτα με κοινωνική ανάληψη ευθύνης».
«Είναι μια κριτική που κάνω και εγώ σε μια τέτοιου είδους πολιτική, η οποία πραγματικά θεωρεί ότι οι μειώσεις είναι το παν», είπε, προσθέτοντας: «Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι θέμα των επενδύσεων.
«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έχει νόημα πραγματικά να μην περικοπούν οι πολύ μικρές συντάξεις, οι περιορισμένες συντάξεις. Αυτό είναι μια προσωπική πεποίθηση την οποία έχω», δήλωσε ο καγκελάριος, προσθέτοντας: «Αλλά, πρέπει να προτείνει κανείς κάτι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που να καθιστά σαφές ότι είναι σε θέση να έχει έσοδα. Και εγώ αυτή τη στιγμή πρέπει να πω ότι πήρα κάποιες πληροφορίες που μου λένε ότι ο κ. Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εν προκειμένω, κάνει τέτοιες προτάσεις και θέλει να τις υποβάλει. Όπως η Αυστρία με την Ελβετία έχει φτάσει σε κάποια συμφωνία, έτσι θέλει – μου είπε ο κ. Πρωθυπουργός – και η Ελλάδα να φτάσει και έχει φτάσει μέχρι ενός σημείου σε μια συμφωνία με την Ελβετία. Άρα, υπάρχουν πολλές δυνατότητες. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι μπορούμε να βρούμε πολύ καλύτερες λύσεις από αυτές που υπάρχουν, ώστε να μην διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τη φτώχεια και την ανεργία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.