Quantcast
FAZ: Αγορές ομολόγων άνω του 1 τρισ. ευρώ εξέτασε η ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

FAZ: Αγορές ομολόγων άνω του 1 τρισ. ευρώ εξέτασε η ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξέτασε ένα πρόγραμμα αγοράς ομολόγων με ύψος άνω του 1 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Το πρόγραμμα που συζητήθηκε αφορά την επέκταση του ισολογισμού της ΕΚΤ κατά περισσότερα από 1 τρισ. ευρώ,  το οποίο συζητείται δημοσίως, αναφέρει η FAZ επικαλούμενη πηγή του Ευρωσυστήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδρίασε προχθές Τετάρτη και χθες Πέμπτη. Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν τάχθηκε κατά της αντιγραφής των προγραμμάτων τυπώματος χρήματος στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.

Αντίθετα, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας Έβαλντ Νοβότνι τάχθηκε υπέρ των προτάσεων του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αναζωογόνηση της οικονομίας στην ευρωζώνη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προβάλλει το Βερολίνο.

Η υποστήριξη του Νοβότνι ενδέχεται να αποδειχθεί κρίσιμη για τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επιδιώκει να κλιμακώσει τις προσπάθειες για την τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης, πιθανότατα προωθώντας ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (τυπώματος χρήματος) που θα περιλαμβάνει την αγορά κρατικών ομολόγων.

 

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.