Quantcast
FAZ: Τι επιπλέον μεταρρυθμίσεις ζητούν οι θεσμοί - enikonomia.gr
share

FAZ: Τι επιπλέον μεταρρυθμίσεις ζητούν οι θεσμοί

δημοσιεύτηκε:

«Ενα νέο πρόγραμμα δεν θα βασίζεται μόνο σε προαπαιτούμενες δράσεις που θα παρασχεθούν από την Αθήνα», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

«Θα πρέπει επίσης να περιέχει διαρθρωτικούς δείκτες, επόμενους στόχους και ποσοτικούς δείκτες για το μέλλον». Η συγκρατημένα θετική αξιολόγηση των θεσμών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της FAZ, ισχύει «μόνο υπό τον όρο να συμμορφωθεί η ελληνική κυβέρνηση με τους άλλους όρους που θα της τεθούν».

Παράλληλα, οι θεσμοί καθιστούν σαφές ότι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνονται από την Αθήνα, που θα πρέπει να φέρουν έσοδα ίσα με το 2,5% του ΑΕΠ ετησίως, “δεδομένης της επιδείνωσης των μακροοικονομικών και χρηματοοικονομικών συνθηκών” δεν επαρκούν για την επίτευξη των συμφωνημένων με τους πιστωτές.

Δηλαδή την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 1% για φέτος και 2%, 3% και 3,5% τα επόμενα χρόνια, χωρίς επιβολή τόκων και αποπληρωμή δανείων.

Ζητούν επίσης συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη μεταρρύθμιση στο ΦΠΑ, και την ορθολογική αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος.

 

Πηγή: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.