Quantcast
Φέσσας: Πρέπει να διασφαλίσουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή - enikonomia.gr
share

Φέσσας: Πρέπει να διασφαλίσουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή

δημοσιεύτηκε:

Η τιτάνια δημοσιονομικη προσαρμογή που κερδήθηκε με θυσίες πρέπει να διατηρηθεί ως κόρη οφθαλμού και να χρησιμοποιηθεί σε μια εθνική και ευρωπαϊκή λύση εξόδου από την ύφεση, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε εκδήλωση της ΕΕΔΕ. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ο κ. Φέσσας, πρέπει “να προχωρήσουμε σε μια γενναία συνταγματική αναθεώρηση, ως συμβολική και ουσιαστική φυγή προς τα εμπρός, για να θεμελιώσουμε θεσμικά την Ελλάδα της νέας εποχής”.

Οι εξελίξεις των ημερών δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, προσθέτοντας: “Εντός και εκτός συνόρων αμφισβητείται η δυνατότητα της Ελλάδας να τα καταφέρει. Η οικονομική μας ζωή μπορεί κάλλιστα να βρεθεί σε αδιέξοδο και οδυνηρή απομόνωση, αν επικρατήσουν κομματικές αντί για εθνικές προτεραιότητες.Μία είναι λοιπόν η πρόκληση για την ηγεσία μας σήμερα, πολιτική και οικονομική. Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να απομονώσουμε τον κίνδυνο. Όλοι μαζί.”. 

Ο κ. Φέσσας αναφέρθηκε στις ενδείξεις ανάκμψης της οικονομίας, λέγοντας: “Τώρα που φάνηκαν και στην Ελλάδα τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, τώρα είναι που χρειάζεται να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τώρα έχουμε την επιλογή να στηρίξουμε την οικονομία μας σε επενδύσεις και εξαγωγές – και όχι στην κατανάλωση με δανεικά – και πρέπει, πάση θυσία, να πείσουμε τους πολίτες, τους δανειστές, τους επενδυτές, ότι θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα”. 

Τόνισε, επίσης ότι: “Θα είμαστε ασυγχώρητοι αν συνεχίσουμε να αμφισβητούμε οι ίδιοι τα επιτεύγματά μας. Θα είναι άδικο για τους Έλληνες πολίτες και τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, που στήριξαν την οικονομία μας από την τσέπη τους, να μην τηρήσουμε τα βασικά και να βγούμε από το πρόγραμμα στήριξης ενωμένοι. Όλες οι άλλες χώρες που βγήκαν από τα προγράμματα στήριξης ομονόησαν σε έναν εθνικό στόχο και τον προστάτεψαν από την πόλωση”.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.